tiistai 27. heinäkuuta 2010

The Endless Summer

Paahteiset päivät jatkuvat ja jatkuvat ja jatkuvat. Kesä tuntuu todellakin loppumattomalta.
Endless Summer -hortensiani eivät kuitenkaan kuki - taaskaan. Pienemmän siirsin tässä näännyttävässä 30 asteen helteessä tänään uuteen kasvupaikkaan. Mikä lie aurinkopistos päähäni tulikaan, kun aamulla luin Sarin puutarhat -blogia. Tuumasta toimeen siis! Syvä istutuskuoppa ja runsaasti hyvää multaa ja virvoittavaa VETTÄ. Sanomalehtitekniikalla  vielä uutta penkkiä ympärille. Nyt peukut pystyyn, että Endless Summer yllättää vielä syyskuussa! Hyvät hoito-ohjeet löysin muuten täältä (klik).

Lapsi löysi syksyn ensimmäisen kukkasen. Taitaa se syksy saapua sittenkin.

***
Lumivaurioita kärsinyt syyshortensia aloittelee urakkaansa. Aluksi valkoisin kukinnoin, mutta syyskuussa ihanuudet ovat vaaleanpunaisia.

7 kommenttia:

lumiomena kirjoitti...

Olen kuullut hyvää heinäkuussa tehtävistä kasvien siirroista! Jospa Endles summer olisi nimensä mukainen ensi kesänä. Minäkin rakastan syyshortensioita (ja syksyä ylipäätään). Saa nähdä, jaksavatko viime syksynä istuttamamme vielä kovin pienet pensaat kukkia tänä kesänä.

Rilla kirjoitti...

Meilläkin syyshortensia näyttää samanlaisia merkkejä :) Viime talvena myyrän syömiksi joutuneet hortensiat ovat saaneet ihan uuden elämän uudessa paikassa. Nyt jo upeita yhden kesän jälkeen. Seuraavaksi ihmetellään, mitä tehdään myyrän syömille pihajasmikkeille. :(

Joana kirjoitti...

Lumiomena, toivottavasti tässä heinäkuussa on taikaa. Ainakin vielä pensas on terhakan näköinen. Toivotaan, että teidänkin hortensiat kukkivat.

Rilla, ihana kuulla tuollaisia uutisia. Toiset lajit ovat myyrien herkkua, meillä vuosi sitten myyrät olivat saaneet paljon tuhoa aikaiseksi, mutta kaikki kasvit selvisivät. Lähes ympäriinsä kaluttu norjanruusukin kurottelee jo taivaita. Ehkäpä ne jasmikkeet toipuvat, kun annat niille aikaa. Toivotaan niin!

Johanna kirjoitti...

Toivotaan kukkaloistoa teidän hortensialle! Istutin joku vuosi sitten kans sellaisen ja sitten sen 'bride' version mutta talvi vei kummatkin ihan kokonansa...
Aurinkoista ja iloista keskiviikkoa!

Joana kirjoitti...

Johanna, meilläkin talvi aina vie vanhat versot, mutta uudet aina puskevat innokkaasti maan uumenista. Taitavat olla aika konstikkaita nämä hortensiat.Tosin olen varmaan tehnyt kaikki virheetkin. Unohtanut talvisuojauksen, kastellut liikaa, kasvattanut paahteessa ja lannoittanutkin läpi kesän ja luullut, että täällä pohjoisessakin kaikki olisi helppoa. Kantapään kautta pitää tämäkin taas oppia. ;)

Eriqou kirjoitti...

Syyshortensia on minun suosikkikukkiani. Se värin muutos valkoisesta vaaleanpunaisen ja liilan kautta talven ruskeaan on aivan ihana ja kertoo aina yhtä hyvin vuodenajan etenemisestä... Minä en ole meidän hortensiaamme hoitanut yhtään mitenkään - taitaa olla jotenkin selviävää lajia, kun kasvaa vaan vuosi vuodelta komeammaksi ja tarjoa aina yhtä upeat kukinnot.

Joana kirjoitti...

Eriqou, samat sanat. Ihana pensas minustakin. Oletko kuivattanut kukintoja? Itse laitoin yhden vaaleanpunaisen oksan maljakkoon viime syksynä ja unohdin hyllyn päälle ja siellä se edelleen on yhtä ihana vaaleanpunaisine kukintoineen.