keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Elämyspuutarha

Toive toteutui! Sain säihkettä elämääni! Taivas nauraa ja minä siristelen silmiäni. Ulkona on niin kirkasta, että kuvaajakin luotti vain vakaaseen käteensä ja kukkien voimaan ja antoi kameran räpsiä otoksiaan.

Ne onnettomat punaiset tulppaanit (klikkaa ja kurkkaa) ilmestyivät pihaan myös tänäkin vuonna. Päättivät puskea itsensä talven ränsistämän syyshortensian suojiin kuin turvaa hakeakseen. Ihan turhaan, huomasin nimittäin, että pidän punaisesta. Amppeleihinkin hain aamulla punaisia riippapelargonioita.

Valkoistakin piti saada. "Valkoinen marketta kuuluu kesään", sanottiin mainoksessakin.

Kotipiha saa olla istutuksiltaan hyvin yksinkertainen. Ajatukset ovat jossain aivan muualla. Kiire olisi päästä mökille kasvimaankääntöpuuhiin. Haaveissa olisi englantilaistyylinen gottage garden, mutta totetus ehkä vasta vuosien myötä hissukseen. Unelmoinnissa hyvänä apuna toimii Eija Klaucken Elämyspuutarha-kirja. Erityisen tarkkaan olen lueskellut yrttitarhalukua.

Kirjan elämyspuutarha on muuten oikeastikin olemassa Ahvenkoskella vanhan torpan pihapiirissä. Olisipa mukava joskus piipahtaa sielläkin. 

***

Oman pihan elämyspuutarha näyttää tänään jo varsin villiintyneeltä. Täytyy kai kaivella ruohonleikkuri esiin varastosta. Niin, ja meillä kukkivat kohta omenapuut. Taitaa olla erään 5-vuotissyntymäpäiväjuhlat ovella!


***
 "Parhaimmillaan puutarha on elämys.
Se hellii kaikkia aisteja,
kätkee sisäänsä iloisia yllätyksiä 
ja
rauhoittaa
levottoman mielen."
                            Eija Klaucke


6 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Mekin näimme kotirannassa sunnuntaina ekaa kertaa haarapääskyn :-)

Voi, teidän mökkipuutarhastanne tulee varmasti upea! Ihanaa päästä seuraamaan sen kehittymistä!

Kirsikka kirjoitti...

Meilläkin nurmikko rehottaa jo niin pitkänä, että nyt pitäisi kyllä jo tarttua ruoholeikkuriin! Meillä istuttamani tulppaanit eivät (eikä muutkaan sipulikukat) kuki ollenkaan, kun olen ne istuttanut kuulemma liian syvälle maahan. Ensi kerralla viisaampana sitten ;)

Anu kirjoitti...

Eikös olekin ihanaa kun kesä hellii puutarhaa:) Meillä vaan tuo savimaa tuottaa päänvaivaa...nurmikko on kitukasvuista.

Ilse kirjoitti...

Niinpä se säihke löytyi! :) Ihanaa, kesä. Kesä!

Juuri sinun voinkin kuvitella perustelevan siellä vaikka mitä unelmapuutarhoja... minä luen tuollaisia kirjoja ihan satuina. ;)

Anna kirjoitti...

Elämyspuutarha kuulostaa kiehtovalta! Hyvä, että säihkettä riittää taas :)

Teija kirjoitti...

Nyt on kyllä kaunista, kun puutarha herää kesään.. Ja pieni ripaus säihkettä tekee hyvää asiassa kuin asiassa ;)