perjantai 7. toukokuuta 2010

Emännät

Saimme aikoinamme häälahjaksi leikkimökin. Joku toi lankkuja, toinen lahjoitti kahvikaluston, jostain tulivat kattohuovat ja väkeä riitti myös pystytystalkoisiin. Itse maalailin lämpöisinä kesäöinä mökin kattoon tähtitaivaan.

Pikkuinen emäntä mökkiin saatiin vasta monen vuoden odotuksen jälkeen. Ennen emäntää taloa isännöivät veljekset, jotka tykkäsivät enemmän kuljeskella pihamailla ja taistella sotaukoilla hiekkalaatikolla. Nyt mökissä tehdään ruokaa ja keitellään kahvia, jonka kyytipojaksi tarjoillaan herkulliset leivonnaiset. Eilenkin sain suolaista muffinssikakkua, joka vei kyllä kielen mennessään...

 VÄHÄN sotkuinenhan tuo pienen emännän keittiö tuppaa olemaan, mutta niin on tämän isommankin emännän, varsinkin kun tällä viikolla on ollut vähän muuta tekemistä...

Sain tänään Hänen varjonsa tarinan loppuun. Tykkäsin! Nyt on pakko lähteä pelastamaan omaa keittiötä. Pitäisi vielä tehdä lasagne ja lihaperunasoselaatikko ennen iltapäivää, mökillä kun ei ole uunia. Ilma on niin kaunis, että matkaan pitää päästä mahdollisimman nopeasti.

Haaveissa kävelyretki satumetsässä. Löytyisipä valkovuokkoja! Ensi keväänä ainakin löytyy, sillä sellaisia ajattelin lasten metsään istuttaa, jos vain jostain taimitarhalta juurakoita löydän. No luulen, että lehtikuusiin ainakin puhkeavat lehdet viikonlopun aikana.

MUKAVAA VIIKONLOPPUA JA ONNELLISTA  ÄITIENPÄIVÄÄ!

10 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Vau, mikä häälahja!

Viettäkää ihana viikonloppu! Toivottavasti säät suosivat ennustuksista huolimatta!

Teija kirjoitti...

Peesaan Vekarusta; toivottavasti säät suosii itse kunkin mökkeilyä :) Itsekin aattelin laatikkoruokaa tarjoilla viikonloppuna, makaroni-sellaista.

Leikkimökki on ihana, ehkäpä meillekin joskus tulee pikkuinen emäntä, joka sellaisen pihalle vaatii!

lumiomena kirjoitti...

Upea häälahja! Meillä on ajatuksena rakentaa (= isoisä rakentaa) leikkimökki lapsille. Joten tänä kesänä blogini laajenee jossain vaiheessa myös puolittain rakennusblogiksi ;)

Kiva kuulla sinun pitäneen Hänen varjonsa tarinasta. Sain itse kirjan loppuun eilen, ja pidin siitä niin ikään kovin. Koetan tänään tai huomenna kirjoittaa siitä "arvion", joten tule kurkkaamaan sitä mökiltä palattuasi.

Ja ennen kaikkea: Nauti äitienpäiväviikonlopusta!

Saara kirjoitti...

Hei,
Blogissani on jotain Sinulle!! :)

Ilse kirjoitti...

Satumetsän valkovuokot, ah. :)

Onnellista äitienpäivää sinnekin!

(Ei tuo keittiö niin pahalta näytä. t. nimim. kaupasta maksalaatikot loppu!!)

Titta kirjoitti...

Ihania herkkuja pikkuemännän keittiöstä! ;)

Linda kirjoitti...

Tosi kivan häälahjan olette saaneet aikoinaan! Mukavaa viikonloppua ja ihanaa äitienpäivää sinnekin :)

sariw kirjoitti...

Ihania kuvia leikkimökistä, jossa näkyy leikin touhut : )
Mukavaa viikonloppua ja hyvää äitienpäivää !

Kirsikka kirjoitti...

Leikkimökki on varmasti tosi mieluinen. Vo kun meilläkin olis tilaa pihalla. Jos joskus isompi piha, niin kyllä sinne ihan pakko hankkia. Suloinen pikku kokkikin :)

Olivieno kirjoitti...

Voi kuinka suloinen nuori emäntä! Meillä myös tyttö kinuaa leikkimökkiä, mutta se ei oikein mahdu suunnitelmiin. Itse ajattelin laittaa varastoon jonkin söpön pikku paikan missä neiti saa kokkauksiaan harjoitella.