keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Lämpimäisiä


Meillä ei ole perunakellaria, joten perunoiden säilyttäminen aiheuttaa pientä päänvaivaa. Eräs ratkaisu on leipoa perunoista rieskoja. Ne hävivät korista TOSI nopeasti. Aina pitäisi tehdä se vielä isompi annos!

Minusta parhaat rieskat ovat todella pehmoisia, joten yritän käyttää mahdollisimman vähän jauhoja. Teen taikinasta löysää velliä ja ripottelen sitten vain velliletun pintaan jauhoja, jotta saan taputeltua rieskan ohueksi. Niin ja taikinan teen perunamuussin jämästä, johon viskaan sekaan 1-2 munaa, hieman suolaa ja lisäksi vehnäjauhoja sopivasti. Tosi helppoa ja nopeaa ja onnistuu ilman reseptiäkin.

6 kommenttia:

Ilse kirjoitti...

Ihanat leipurit siellä taas. :) Minä teen samalla tavalla, tosin aika harvoin tulee tehtyä. Ja mitä pehmeämpää, sen parempaa.

PS. Voi että on ihanaa, kun teillä on niitä kotipuuhailupäiviäkin!!!

Piupau kirjoitti...

Namsk, pitääpä kokeilla. Missä lämmössä paistat?

lumiomena kirjoitti...

Perunarieskat ovat ihania! Käytätkö muita jauhoja kuin vehnää? Minä olen käyttänyt ohrajauhoja ja harmittelin yhtenä päivänä, kun huomasin niiden olevan loppu. Tein sitten perunavelliä, mutta jos vehnäjauhoistakin syntyy, voisin kokeilla käyttää vain niitä perunamuussin lisäksi.

Kuvien välittämä leipomistunnelma on suloinen!

Johanna kirjoitti...

Hyvin samalla tyylillä täälläkin leipaistaan rieskat. Ei ole tullutkaan hetkeen tehtyä, joten kiitos muistutuksesta, täytyy ryhdistäytyä sillä saralla!:)

Mukavaa keskiviikkoiltaa!

♥ Hannelen kirja-paratiisi kirjoitti...

oma rieska, ihan kedehdin teitä

Joana kirjoitti...

Piupau, aika kuumassa uunissa, noin 250 astetta.