tiistai 2. kesäkuuta 2009

Maalari maalaa taloa...

Olisi kiva puhua maalaamisesta imperfektissä, mutta tätä urakkaa riittää vielä ikuisiksi ajoiksi. Tänään tupsuttelin pullasutilla ahtaita rakosia. Perjantaina saapuvat saunan ja aitan hirret, joten tupsuttelua luvassa lisää. Oikeasti maalaaminen on mukavaa - ehtii ajatella monia eri ajatuksia.

Haaveilin tänään esim. emalimukeista. Tietääkö kukaan, mistä mukeja voisi löytää? Itse en ole emalisia kaupoissa juurikaan nähnyt ja kirpputoreilla kiertelyyn ei aika riitä. Haluaisin jokaiselle perheenjäsenelle oman mökkikupin, jolla kukin saisi sitten janonsa sammuttaa.

18 kommenttia:

PrinsessaTrio kirjoitti...

Mä myös rakastan maalaamista... Jossain näin emalimukeja kerran mutta nut ei tule millään mieleen mistä???

Vekarus kirjoitti...

Hauskaa, kun ollaan niin samassa vaiheessa :-)

Meille tuli muutama emalimuki vanhan mökin mukana ja olen ajatellut samaa, että olisi kiva saada lisää. Vinkkaa, jos keksit mistä saisi, kirpputorille en ehdi minäkään.

H kirjoitti...

Halpa Halli ja Vapaa Valinta kannattaisi katsastaa...

hiiriemo kirjoitti...

Kiitos vinkistä H! Täällä ei taida kyseisiä liikkeitä löytyä, mutta vastaavia kylläkin. Pitääkin poiketa, jos matkan varrelle osuu...

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on muistaakseni CM:stä ostettu se mustikkakuvioinen... voisi löytyä ihan marketeistakin, siis.

Kaunis tuo harmaa!

M

hiiriemo kirjoitti...

Toivottavasti on oikea sävy. Itse olisin halunnut kuultavan puunsuojan, mutta huoltoväli olisi silloin ollut puolet lyhyempi. Huussissa väri on tosi hyvä, liiteri näyttää vähän synkältä (ei ikkunoita tms.), harmaa vaatii seurakseen valkoisen raikastavaa seuraa. Vaaleanpunaiset kukat kyllä sopivat seinän väriin ihanasti!

CM käyntikohteeksi siis!

Vekarus kirjoitti...

Milläs maalilla maalaatte?

hiiriemo kirjoitti...

Tikkurilan Vinhalla, sävynä 567x, harmaista harmain. Voi olla, että vaihdamme sävyn vielä vaaleampaan..

Titta kirjoitti...

"Ikuisiksi ajoiksi"...
Tai sitten käy niin, että teillä on TOSI huolella pullasudilla viimeistelty huussi ja lopulta hieman vapaammalla otteella maalatut sauna,aitta, huvimaja jne. :)

Varo rasitusvammoja!

hiiriemo kirjoitti...

Niin juuri Titta. Täytyy siis varoa, ettei saunamökki jää tyystin ilman maalipintaa. Tai voidaanhan me laittaa lapset asialle, maalaisivat kaiken alta aikayksikön!

Vekarus kirjoitti...

Meille tulee myös Vinhaa mutta sävynä siniharmaa Kalevatar, mutta nyt siis on vasta käsitelty suoja-aineella (heikosti sävytetyllä) ja itse maalaus vasta syssymmällä. Tai itse asiassa mies ostaa tänään purkin oikeaakin maalia, sillä sähkökaapin tausta pitää maalata jo nyt. Muuten pitää siis malttaa, vaikka olisi ihana saada jo oikean värinen talo ja sisäosien kanssa pitää kuulemma odottaa ensi vuoteen, voi ei!

Miia kirjoitti...

Ihana tuo tontti! Minun vanhempieni mökki on rinnetontilla, joten sen tunnelma on hieman erilainen. Tuosta tulee upea paikka teille.

HIIRIEMO kirjoitti...

Kiitos Miia, mekin olemme kovasti ihastuneita tonttiin, joka on oikeasti rinnettä, mutta alaosa on tasaista maata. Rakennukset, omenapuut ja luumupuut tulevat rinneosaan ja tasaiselle maalle oleskelupiha ja kasvimaa marjapensaineen.

Vekarus, kummallista, miten erilaisia ohjeita talon maalaamisesta annetaan. Itse kävin Tikkurilan ulkomaalausneuvojan juttusilla ja hän sanoi, että pohjuste ja maali pintaan heti ja mahdollisimman nopeasti. Meillä ainakin varsinaiset maalauspuuhat alkavat hyvin pian...

HIIRIEMO kirjoitti...

Emalimukeja löytynyt jo kahta eri kuosia Kodin Ykkösestä (samoja myös Anttilasta). Toinen valkoinen perhoskuvioinen ja toinen mustikansininen. Hinnoiltaankin olivat mukavia, noin 3 euroa/kpl.

Vekarus kirjoitti...

Minä tuli juuri kertomaan, että olin nähnyt niitä Kodin Ykkösessä, mutta myöhästyin :-)

Laitoin vastauksia kysymyksiisi blogiini.

Näköjään riippuu keneltä neuvoja kysyy ja kuulemma eri ihmiset siellä Tikkurilassakin neuvovat eritavalla. Mies on nyt viimeisen puhelunsa jälkeen samoilla linjoilla kanssasi, mutta saa nähdä kuinka pian ehditään maalaamaan pintamaali, mutta riittää kuulemma, että tänä kesänä ehditään, jos menee ensi kesään pitää vetää uudelleen pohjuste.

HIIRIEMO kirjoitti...

Kiitos Vekarus! Ihanaa, että etsintäpartio toimii!

MariaK kirjoitti...

Maalaaminen on mukavaa!
Viimekesänä urakoitiin meidän talo -sade vain meinasi turhauttaa, mutta nyt on onneksi ollut poutaisempaa!
Aiemmin jos olisit kysynyt, olisit saanut sinireunaiset mukit meiltä. Kierrätykseen menivät, kun kukaan ei suostunut juomaan. Kuulema "karisevat" hampaissa... :)))

HIIRIEMO kirjoitti...

Viime kesä oli takuulla maalarin painajainen! Todennäköisyyslaskennan mukaan meillä pitäisi kai olla vähän parempi tuuri, toivotaan ainakin!

Karisevatko mukin reunat vaiko hampaat? ;) Näin alkuun en kyllä muita mukeja meinaa lapsukaisille hankkia, joten karistellaan sitten vaikka hammaspeikkoja...Kiitokset kauniista ajatuksista MariaK!