tiistai 13. lokakuuta 2009

Kompensaatio

Näkymä aitan ikkunasta on KELTAINEN. Olenko sanonut, että pidän lehtikuusista? Tämä pienen hetken kestävä kultainen loisto kompensoi takuulla talven rujon törrötyksen. Talvisinhan nuo puut muuttuvat aika aavemaisiksi.
Lehtikuusien siimeksessä

***

Kutsun välillä näitä meidän pieniä Pimpulaksi ja Pampulaksi. Poika totesi eräänä päivänä, ettei hän ole mikään Pimpula, hän on Terälehti! Alimmassa kuvassa siis Terälehti ja Pampula.

Terälehti oli löytänyt viime mökkireissulla jostain vanhan valkoisen maalipurkin. Kuka arvaa, mitä sitten tapahtui? Onneksi vain Terälehden rukkaset olivat uudet!

17 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Vau mikä näky! Ihan henkeäsalpaavan kaunis!

Ja tekevälle sattuu, Terälehdellekin :-)

virva kirjoitti...

Valtavan kauniita kuvia!

Karita kirjoitti...

Minustakin lehtikuuset ovat ihania. Kävin isäni kanssa ostamassa sellaisen Pirjonkarille, vanhempienin kesämökille. Hyvin on viihtynyt, pituutta tullut aivan hurjasti.

Terälehdelle, Pampulalle ja sille pulputtja skeittaajalle terveiset täältä Espoosta.

Henska kirjoitti...

VAUTSI! Hinoja ovat! Empäs tiennytkään, että lehtikuusi tekee noin huikaisevan ruskan :)

Terälehti on ollut mun kaa samoissa puuhissa, hih :)

Titta kirjoitti...

Voihan sentään, miten jännän näköistä! En ole koskaan oikeasti nähnyt lehtikuusiMETSÄÄ, mutta näissä kuvissa se onkin tosi eksoottisen näköinen.

Meillä on kotipaikan pihassa kolme isoa lehtikuusta, jotka äiti on siihen joskus aikojen alussa istuttanut. Ne alkavat olla jo aika vanhoja ja ehkä pian kaatamisen tarpeessa. Minkähän kokoisen terassin saisi kolmesta rungosta? Minua huvittaa suuresti ajatus, kuinka aina pääsisin kertomaan tarinaa terassilaudoistamme... :)

Anna kirjoitti...

Vau! Upeat värit!!!! Terälehti päätti olla päivänkakkaran terälehti? Vai maalasiko mökin seinää?? Lasten luovuus on joskus äideistä vähän liiallista...

Lena kirjoitti...

Lämmin kiitos mukavasta palautteesta ja kauniista kuvista!

Aurinkoa päivääsi toivottaen,

Lena

HIIRIEMO kirjoitti...

Lehtikuusesta tulisi tosi hyvä terassi. Meidän puut ovat vielä niin nuoria, ettei yhdestä puusta kovin paljon lautatavaraa saa, mutta halkoja sitäkin enemmän.

Terälehti keskittyi lähinnä kottikärryjen maalaamiseen. Siinä sivussa valkoista väriä saivat kaikki ulkovaatteet (sekä omat, siskon sekä äidin mustat talvihousut)ja siskon unipupu, jota tietenkin kärrättiin kottikärryissä. No, tekevälle sattuu!

vanamo kirjoitti...

Upeita kuvia, siis todella! Tunnelmallista viikonloppua:)

HIIRIEMO kirjoitti...

Kiitos Vanamo! Mukavaa viikonloppua teillekin!

sariw kirjoitti...

Oih, miten upeat värit kuvissa. Lehtikuuset saavat aina niin kauniin keltaisen syysvärityksen, takuuvarmasti ; ) Ja keväällähän niiden pienet neulastupsut ovat myös ihanan heleän vihreitä ja niin söpösiä.

HIIRIEMO kirjoitti...

Minulle lehtikuusi on uusi tuttavuus, joka ihastutti hennolla vehreydellään ensimmäisen kerran viime keväänä ja nyt tätä ruskaa nautiskellaan toistamiseen. Ihana kuulla, että ihanuutta on luvassa tulevinakin syksyinä!

Matroskin kirjoitti...

Meilläkin asuu Pampuloita :). Olen kuolannut Greengaten peittoja varmaan viisi vuotta, olisikohan aika repäistä?

HIIRIEMO kirjoitti...

Matroskin, harkittuhan tuo ostos olisi ainakin ;). Terveisiä Pampuloille!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kun saimme olla näkemässä tämän - ja muustakin! Muistan ne tunnelmat talvella: kun selailin joulukirjoja ja jutusteltiin ja syötiin herkkuja ja ne Terälehti ja Pampula siinä! :)

M

HIIRIEMO kirjoitti...

M, kiitokset herkuista teille! Kokkaillaan sitten ensi kesänä oikein pitkän kaavan mukaan ja tehdään kakkuakin!

Sofi kirjoitti...

Upeita kuvia!!!