sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Takaportti

Pikku likka pääsi perjantaina ensimmäisen kerran livahtamaan pihaltamme ja pinkoi sellaista vauhtia pakoon, että heikompaa olisi jo huimannut. Onneksi neiti valitsi pakoreitikseen sen vähän turvallisemman vaihtoehdon eikä juossut suorinta tietä autotielle ja linja-auton alle. Sen verran tempaus kuitenkin säikäytti, että takaportti on pihalle saatava.

Rautakaupoissa myydän valmiita porttielementtejä varsin edulliseen hintaan, mutta meidän portin pitäisi olla puutarhakääpiökokoa, joten valmista ei taida löytyä, harmi. Uhkaavasti näyttää siltä, että äidin pitää ruveta nikkaroimaan ja nakkaroimaan. Viimeksi tätä lajia olen harrastanut vuonna -83 koulun puutyötunnilla (ja silloinkin lintulaudan pohjasta tuli naula keskeltä kummallisesti läpi). Saakohan lautoja tilattua määrämittaisina ja -muotoisina netistä??????

Kävimme eilen iltasella ihastelemassa pieniä portteja läheisellä siirtolapuutarha-alueella. Rautainenkin portti olisi aika veikeä... Myydäänköhän jossain "käytettyjä" rautaportteja? Uudelle saattaisi tulla liian kova hinta.

Mitähän mies tuumaisi lohiaiheesta?

Tämän portin takana löytyy varsinainen vaaleanpunainen unelma.

Tämä oli kierroksen oma suosikkini. Onkohan portti tarkoituksella hieman vino?

Tukevat tolpat ja joku kiva kukkakoriste kuuluvat minunkin haaveisiini.


Tällainen ryhdikäs malli on kiva. Miten lautojen päät pyöristetään?

Sama malli valkoisena. Vaalea portti sopisi värinä pihapiiriimme.

Tässäkin on sitä jotain...

***
Nyt peukut pystyyn, että blogissani esitellään lähiaikoina vielä yksi ryhdikäs portti. ;)
Mukavaa sunnuntain jatkoa!

13 kommenttia:

Piritta kirjoitti...

Kuviosaha on aika näppärä työväline pieneen nikkarointiin :) Uskoisin että laudan päätkin pyöristyisivät sillä aika mukavasti.

Joana kirjoitti...

Kiitoksia vinkistä Tirlitta! Kuviosahan ostoon siis, eihän sitä tiedä, miten vielä innostun sahaushommista!

-TIINA- kirjoitti...

Olipas ihastuttavia portteja... Nyt vaan nikkaroimaan, kyllä sä siihen pystyt!

Titta kirjoitti...

Oi, kuinka kivoja portteja olet löytänyt! Tuo 21 on noista mun suosikkini, kukat on nätit.

Meitäkin se takaportti puuttuu - sen tolpat jäi jostain syystä ostamatta samalla reissulla, kun kaikki muut tarpeet hankittiin. Ja etuportista tulikin saranaton malli - mutta nopeasti tuli valmiiksi, ei voi valittaa.

Vekarus kirjoitti...

Valmiita elementtejä saa rautakaupoista (Bauhausissa ainakin näytti olevan laaja valikoima. Löytyisikö kuitenkin sopiva? Tosin itse tehden saa persoonallisen. Vanhan mökin mukana tuli meillekin portti, en ole vain keksinyt sille paikkaa, ainakaan vielä.

Ihana inspiraatiomateriaalia olit löytänyt!

Anu kirjoitti...

Moikka!
Portteja katselemassa olin tänään minäkin!
Minä haluaisin tehdä portin itse!!!Mutta mies sanoi tänään Bauhausissa,että ostetaan kunnollinen:)Hintaa portilla on(sillä minkä kuulemma haemme) 109€,ei ne halpoja ole!
Minä tykkäisin itsetehdystä,kun se olisi silloin 'arvokkaampi'itselle,mutta todettakoon,että kun aika on rajallinen käsite,niin ehkä tässä joustan ja käytän siitä työstä säästyneen ajan lasten ja ukkokullan kanssa ihan oleiluun:)

Joana kirjoitti...

Meillä ei valitettavasti ole paikkakunnalla Bauhausia, tuntuu olevan varsinainen aarreaitta, täytyypä poiketa, jos kesäreissuilla kohdalle osuu.

Jatkan ideointia. Naapurikin suunnittelee porttia, joten ehkä yhdistämme voimat ja teemme portteja oikein urakalla..

Ilona kirjoitti...

Ihania portteja olet ikuistanut:) Ja ilmeisestikin portti tulee todella tarpeeseen!

Kannattaa kysellä noita vanhoja rautaportteja paikallisista kierrätyskeskuksista ja rakennustarvikeapteekeista.

Yksi tapa saada mieleinen portti edulliseen hintaan, on tilata se ammattikoulusta oppilastyönä. Suunnittelet siis itse ja jätät toteutuksen alan opiskelijoiden käsiin. Siinä on vain se huono puoli, että tässä vaiheessa vuotta menee tuonne syksypuolelle.

Mikäli haluat tuollaisen pyöristetyn puuportin, niin varmaan kannattaa tehdä portti pyöristämistä vaille valmiiksi ja käydä puutavaraliikkeessä pyöristyttämässä yläosa. Tuskinpa kuviosahaa enempää maksaa.

Joana kirjoitti...

Kiitos Ilona hyvistä vinkeistä! Tällä hetkellä portin virkaa toimittaa ison pojan jääkiekkolaukaisualustanakin toimiva vesivanerin pala, joka on kohtalaisen RUMA viritelmä, oikein nolottaa ohikulkijoiden puolesta! No, eiköhän sitä jotain uuttakin viritelmää saada pian aikaiseksi.

Annika kirjoitti...

Heippa Hiiriemo! Olen kerran aiemminkin eksynyt blogiisi, ja muistan viehättyneeni kauniista kuvista ja kirjoitustyylistäsi kovasti. Tällä kertaa taas surffasin tänne vahingossa, mutta nytpä osaisin auttaa: Kurkkaapa tänne!
http://www.romuritari.fi/app/shop/list/-/open_path/0-00001-00016/cat_id/16

Yksi kaunis käytetty rautaportti löytyy valikoimasta juuri nyt uusimpien tuotteiden osastolta!

Ellu kirjoitti...

Hei, Halusin kommentoida tähän myös koska etsin pitkään jotain edullista portin valmistajaa, itse löysin portin tekijän pohjanmaalta, annoin kuvan ja sain sellaisen portin kuin halusin, eikä hintakaan ollut niin huikea kuin ensin ajattelin, wemaxsteel oli kyseinen paja.

Joana kirjoitti...

Hei Ellu!

Kiitos vinkistä. Meiltä portit puuttuvat edelleen ja niille olisi kyllä käyttöä. Täytyypä laittaa vinkkisi korvan taakse, jotta saisimme portit ensi kevääksi.

Julia kirjoitti...

"Kävimme eilen iltasella ihastelemassa pieniä portteja läheisellä siirtolapuutarha-alueella. Rautainenkin portti olisi aika veikeä... Myydäänköhän jossain "käytettyjä" rautaportteja? Uudelle saattaisi tulla liian kova hinta."

Tuon yläpuolella oli kaunis rautaportti, joka sopisi täydellisesti sivujeni etusivulle. Ajattelin siis kysyä, että saanko käyttää tuota? Jos voisit vastata sivuilleni? Laittaisin siis tietysti mistä kuva on. Olisin kiitollinen, jos vastaisit.

Sivujeni osoite: www.paradisos.suntuubi.com