perjantai 26. helmikuuta 2010

Herra Sipuli ja muut herkut

Sipulista ollaan meidän perheessä kahta hyvin jyrkästi toisistaan poikkeavaa mieltä. Aikuiset lisäisivät sitä kaikkiin ruokiin ja lapset jättäisivät kaikista pöperöistä tyystin pois. Eivät piltit pienoiset ymmärrä, että sipuli tekee hyvää. Se sisältää luonnon omia antibiootteja, piristää elintoimintoja, laskee kolesterolia ja sokeriarvoja, on erinomainen flunssalääke ja lisäksi tuo ateriaan herkullista makua.

50 gramman herkkupussi tekee myös hyvää, vie kielen mennessään, tehostaa elintoimintoja ja saa posket hehkumaan ja silmät tuikkimaan. Se oikea ruokakin katoaa lautaselta alta aikayksikön, jos sattuu olemaan perjantai ja karkkipäivä.

Tässä on meidän aikuisten pahe: pehmeitä turkinpippureita. Piilotin pussin siinä toivossa kaappiin, että joskus - ehkä suorastaan viikkojen päästä - sen sieltä löytäisin. Saa nähdä, löytyykö vielä huomisaamuna! Toivotan siis herkkuhännille


MAKOISAA  KARKKIPÄIVÄÄ
ja kaikille
RENTOUTTAVAA VIIKONLOPPUA! ***

Ps. Kun teen salaattia, ripottelen pilkotun sipulin päälle hiukan suolaa ja sokeria, niin maku paranee entisestään ja toisille närästystä aiheuttavat hapot neutralisoituvat. Hyväksi havaittu kikka, opin anopilta!


5 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Ihana kuva lapsista, näyttäis siltä et karkit oli hyviä... :D Mulla kans tänään karkkipäivä... Joten suun olen saanut makeaksi täälläkin. :)

Linda kirjoitti...

Pitääkin koklata tuota sipulikikkaa! Meillä myös muksut vierastaa sipulia, vaikka lähes joka ruoassa sitä on...
Ja samanlaiset viikonloppupussit muuten meidänkin muksuilla :)

Hyvää viikonloppua!

malla kirjoitti...

sipulia saa täälläki talossa piilotella ja pienistää:))mutta hyvää se on ja antaa ruokaan ku ruokaan säväyksensä!
meillä karkkipäivä tänään:)siis lapsilla..meillä itellä taitaa olla joka päivä:)

Ira kirjoitti...

Suuret kiitokset vinkistä, minua nimittäin sipuli närästää! Tykkään siitä TOOOSI paljon. Kuin myös karkista ehkä vielä enempi. ;)

Neljän lapsen äiti kirjoitti...

Ei meillä koskaan olla tehty lastenruokaa, maustettu kunnolla ja kaikkea syöty :)