tiistai 16. helmikuuta 2010

Olipa kerran...

- Olipa kerran kaksi ystävää...
- Sitten jatkaa uusiin seikkailuihin.

2-vuotiaamme lukee meille ääneen, tänään kuulimme Elsa Beskowia ja Miinan ja Manun lomakirjaa. Tosi hauskaa kuunneltavaa ja täytyy myöntää, että tarkkaan on tyttökin tarinoita jo osannut kuunnella. Lukutuokiot ovat päivän piristysruiskeita!

Itse olen tuskaillut käsitteen 'välikausivaatteet' kanssa. Niinhän siinä taas kävi, että ne ohuemmat ulkoiluvaatteet ovat sittenkin talven aikana jotenkin kutistuneet, vaikka vastahan viime keväänä ne kaupasta ostettiin. Tuskailua aiheutti se kummallinen havainto, että kevään ja kesän "välikausivaatteet", ainakin ne kaikken kauneimmat sellaiset, on myyty jo loppuun suorastaan koko maailmasta. Sellaista tämä nykyajan elämä!
***
Mieluusti suosisin suomalaista ja paikallisia yrittäjiä, mutta minkäs teet! Tilasin tytölle hiippahuppuisen takin Tanskasta Rose and Robin -nettikaupasta ja kaupan päälle sain hyvän mielen (lieneekö taas sitä ostettua onnea?). Paketti saapui kahdessa päivässä ja lupasivat lähettää vielä vapaavalintaisen t-paidankin, jos linkitän mainoksen blogiini ja tuumasta toimeen siis. Niin ja se takki on aivan ihana!

Taas sitä potkittiin maailman talouspyörään lisää vauhtia. Puollustuksesi täytyy todeta, että onneksi tyttären viime kevään "välikausitakki" löysi jo uuden onnellisen omistajan.

Jos joku vielä kertoisi, milloin tuo 'välikausi' alkaa. Itse olen tottunut Suomen neljään ihanaan vuodenaikaan ja siihen, että talvella pidetään talvitakkia ja muulloin varsinaista takkia. Ehkä tuo välikausi liittyy jotenkin siihen ilmaston lämpenemiseen? Tiedä näitä! No meillä on tytöllä nyt takki, joka pitää välikauden tuulet ja tuiskut ja sateenropinatkin visusti ulkopuolellaan ja kaiken lisäksi muistaa vielä hengittääkin. Pojilla tilanne on näillä näkymin vähän kurjempi...

***
Rose ja Robin lähettivät minulle vielä ystäväkoodin, jolla minun ystäväni saa tilauksensa free freight (if it´s placed no later than the 12.3.2010). Jos haluat tilata jotain (kaupasta löytyy esim. Mini a Turea ja Phister & Philinaa), pyydä koodi minulta sähköpostitse. Lupaan koodin nopeimmalle.

6 kommenttia:

lumiomena kirjoitti...

On ihana kuunnella, kun pieni alkaa itse "lukea" kirjoja ääneen. Elsa Beskown kirjat ovat minulle mieleisiä niin kuvituksen kuin tarinoidenkin osalta.

Kirsikka kirjoitti...

Minä pävittelin juuri samaa, että nyt on jo tehtävä kevään ulkoiluvaateostokset jos meinaa mieluisensa saada. Ja onneksi tänään mieleiset löysinkin, ja nyt olen tyytyväinen :)

HIIRIEMO kirjoitti...

Lumiomena, olen samaa mieltä Beskowin kirjoista, kovin kiehtovia kirjoja ovat ja herättävät ainakin meillä aina paljon keskustelua ja tarinat ujuttautuvat myös leikkeihin mukaan. Meillä on menossa sellainen vaihe, että erityisesti riimitetyt tarinat ovat kovasti suosiossa.

Kirsikka, onnittelut, jos onnistuit saamaan mieleiset ulkovaatteet! Minä luulin olevani ajoissa, mutta toisin taisi käydä. En tiedä, miten olemme tähän asti pärjänneet, kun en todellakaan vielä keskitalvella ole aikaisemmin tajunnut tähän puuhaan ryhtyä..Kummallista, kovin kummallista!! Ehkäpä sitten toukokuussa myyvät jo kesän 2011 sesonkia, hope so! ;)

Titta kirjoitti...

Eiiihh, taasko?! Taasko olen ihan myöhässä näiden vaateasioiden kanssa?! Kääk. Tätä vielä pihalla päivitellään - niin kuin aina lasten ulkovaateostosten ollessa ajankohtaisia.

Lapsilla muuten samat touhut meilläkin!

Ira kirjoitti...

Beskowin kirjat ovat niitä parhaimpia. Meiltä löytyy myös tuo Auringonmuna, joka on minun kummitätini ostama, kun olin pieni.
Ihana taito teidän pikkuisen "lukutaito". Meillä Venla oppi juuri oikeasti lukemaan ja mikä maailma siitä avautuu, kun taito kehittyy... :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi suloista lukijaa!
Meillä ihan sama.Täällä se menee niin,että kun olen lukenut kirjan pojalleni,hän alkaa välittömästi sen jälkeen lukea sitä itselleen uudestaan.Se on valloittavan veikeän kuuloista! Kerran kirjoitin hänen sepustustaan ylös "salaa",sen mitä kerkesin.Voihan vitsi,siis oikeasti!