keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Mattopyykillä

 

Meillä on olohuoneessa valkoinen matto (tuhoon tuomittu ajatus alkujaankin). Lisäksi meillä on olohuoneessa takka, jota lämmitämme talvisin päivittäin, ja arvata saattaa, että takka roskaa. Matto on talven aikana muuttunut harmaaksi, mikä ei haittaa, jos elämme pimeydessä vain kynttilän ja takkatulen valossa...

Helmikuun aurinko pakotti tositoimiin: matto pihalle ja lumipesulle. Onneksi lapset osaavat homman! Kemiallista pesua matolle kyllä suositellaan, mutta tällainen luomu oli nyt ihan riittävän tehokas. Nyt pärjätään taas kesään!

12 kommenttia:

Arja kirjoitti...

Minäkin harrastan lumipesuja matoille :-))
Mukavaa keskiviikkoa!

Mannapuuro kirjoitti...

Ihana kuva...lapset tykkäsivät varmaan olla mukana äitiä auttamassa :) Mukavaa ja valoisaa helmikuista päivää teille!

lumiomena kirjoitti...

Tuo olisi hyvä idea meilläkin: Meillä on samoin valkoinen matto sekä takka olohuoneessa. Ehkä voisi lasten viikonloppuriemuksi kokeilla lumipesua lauantaina :)

Pikkupiiku kirjoitti...

Ja meillä on valkoinen nukkamatto olohuoneessa. Mutta lapset ovat jo liian isoja tuohon hommaan, ei kiinnosta. Joskohon jonkun muun lapset tulisivat pyykille. Suloisia pyykkäreitä.

Linda kirjoitti...

Oi, minun pitäisi myös viedä matot lumipesulle!!! Lapsilla oli varmasti kivaa :) Huomenna voisikin harrastaa tuota samaa puuhaa meillä...
Mukavaa vikon jatkoa :)

Ira kirjoitti...

Yksi talven hyvistä puolista, voi pestä lumella mitä tahansa keksiikin... Kannoin yhtenä pakkaspäivänä patjat pihalle vuorokaudeksi ja lopuksi harjasin lumella. Samoja pesuja saavat matot. Ihanan raikkaita tuleepi!

maikku kirjoitti...

mun on pitäny tehdä sama homma, mutta jostain syystä en oo saanu aikaseksi..
meilläki on olkkarissa ja keittiössä valkoset matot, ja todella kaipais pesua.. varsinkin nyt kun kevät aurinko alkaa pikkuhiljaa paljastamaan totuuksia..;)

pioni kirjoitti...

Tuollaista lumipesua meidänkin olohuoneen matto varmasti kaipaa:)

Anonyymi kirjoitti...

Aika veikeetä,
täytyypä myöntää että mulle uusi juttu tämä.Siis matto lumeen ja siellä myllätään sitä? :)

HIIRIEMO kirjoitti...

Juu, eihän se matto ihan valkoiseksi muuttunut, mutta puhtaammaksi ja ihanan raikkaaksi kuitenkin, joten suosittelen kokeilemaan! Meillä tuo lapsityövoiman hyödyntäminen osoittautui hyväksi ideaksi, kun puhtoista lunta oli niin paljon tarjolla. Välillä vain itse huljuttelen mattoja nietoksissa ja lopuksi tamppaan huolella. Tapoja on monia!

Anonyymi kirjoitti...

Vautsi,täytyypa yrittää saada viikonloppuna testittyä tämä tämmöinenkin :)

Ruiskaunokki kirjoitti...

Toi on parasta! :D Lapsilla hauskaa, mielekästä tekemistä, ja äiti kiittää.