maanantai 19. tammikuuta 2009

RUUSUSEN TALVIUNTA

(Dening & Hensley: Kukkiva piha koko kesäksi, WSOY, 2007)

Kevättä ilmassa ja puutarhatyöt mielessä!

Tämä kuva sai minut kaksi vuotta sitten aivan sekaisin! Ihanainen norjanruusupensas (hurdal). Kyllä puskaa etsittiinkin sitten kissojen ja koirien kanssa. Viime keväänä pensas vihdoin löytyi ja vielä puskasta, keskellä Keski-Suomen korpimaita sijaitsevan Päivin puska ja pensas -nimisen taimitarhan kotisivuilta! Soitto taimistolle ja seuraavana aamuna lapset autoon ja menoksi. Aika pitkään saimme autossa istua ruususen takia, mutta mitä sitä nyt ei tärkeän asian eteen tekisi...

Tässä muutama kuva viime kesältä:

Nyt sitten jännitellään, miten kaunokainen selviytyy ensimmäisestä talvesta meidän takapihalla.


Norjanruusun pitäisi olla helppohoitoinen ja kasvupaikan suhteen vaatimaton. Menestymisvyöhykkeet ainakin I-IV, luultavasti myös pohjoisemmassakin. Se on lähes piikitön ja hämmästyttävän voimakaskasvuinen, korkeutta voi tulla jopa 3 metriä. Ja ne kukat!!!!

Meillä lehtiin tuli viime kesänä vähän härmää, sillä sateinenhan kesä tahtoi olla. Toivottavasti talvehtiminen onnistuu. Tulisi pian kesä!

(Pyydän anteeksi naisellisen liiallista huutomerkin kylvämistä, välimerkki menettää kuulemma tehonsa, jos sitä viljelee joka lauseen perään. Arvaa, karsinko jo ylimääräiset!!!!!)

2 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Vau !! Johan onkin kerrassaan komea!!Tuollaista täytyykin miettiä myös omaan pihaan :)

hiiriemo kirjoitti...

En tiedä, onko tämä jokin uutuuslajike, kun oli niin vaikea löytää. Tänään googlettamalla totesin, että aika monen tarhan listoilta hurdal löytyy. Saapas nähdä, joko ensi kesänä pääsen kahvittelemaan ruusupuuni alle.