lauantai 31. tammikuuta 2009

LEIVONTAPÄIVÄ

Meillä leivottiin perjantain kunniaksi mokkapaloja. Harvinainen herkkupäivä!

Kotimme lähistöllä sijaitsee mukava leipomo, jossa vierailemme turhankin usein. Yleensä haemme leipää, mutta kyllähän päiväkahville pitää aina samalla reissulla jotakin makeaakin saada. Eilen kuitenkin leivomme aivan itse ja viimeinenkin murunen oli kadonnut aamuun mennessä!
Erityisesti pojat rakastavat kaikkea suklaista ja mokkapalat ovat kyllä ihan ykkössuosikkeja. Niitä leivotaan syntymäpäiville ja joulupöytään. Olen kokeillut vaihtelevalla menestyksellä erilaisia reseptejä ja todennut, että koulun kotitaloustunneilta matkaan tarttunut ohje on ehdottomasti paras. Resepti löytyy ikivanhasta Keitämme ja leivomme -kirjasta, jota oikeastikin käytimme 80-luvulla koulun kotitaloustunneilla.

Itse asiassa tuo kirja on minulla edelleen päivittäisessä käytössä, sillä sieltä löytyy resepti aika moneen meidän perheen lempiruokaan. Muitakin keittokirjoja meillä on runsain määrin, mutta tämä on rakkain ja korvaamattomin.


MOKKAPALAT
a la Keitämme ja leivomme

25 kpl (30 x 30 cm levy)

100 g margariinia
2 munaa
1 1/2 sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
1 dl maitoa

Kuorrutus:
50 g margariinia tai voita
2 rkl kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vanilliinisokeria
3-4 dl tomusokeria

Päälle nonparelleja

6 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Nam, ihania mokkapaloja! Maistuisi kyllä meidänkin herkkusuille ja nuo nonparellit on meidän pikkuneidille ihan pakkomielle. Niitä pitää olla leivoksien ja jätskin päällä, kas kun ei jogurtissa tai aamupuurossakin... ;-)

Joana kirjoitti...

Sama meininki meilläkin. Tekisiköhän se kaurapuuro paremmin kauppansa, jos vähän koristelisi.. :)

Titta kirjoitti...

Mokkapalat maistuivat - kiitos viimeisestä! Olivat niin hyviä, että seuraavien synttäreiden tarjoiluja suunnitellessa mokkapalat kirjattiin heti ensimmäiseksi listaan.

Ja olipas kiva, että laitoit tuon reseptinkin! Meillä on nimittäin tähän asti tehty mokkapalat ilman maitoa ja kananmunaa, ja minulla menikin tänään ihan tovi ensin etsiessä "oikeiden" mokkapalojen ohjetta ja sitten vielä pohtiessa, mikä niistä olisi mahdollisesti paras. Mutta nyt ehdottomasti käytämme tuota sinun reseptiä! :)

Päivä menikin hyvin herkkuleipomuksia SUUNNITELLESSA, sillä piti vielä pähkäillä Runebergin torttujakin. Ja suklaahippukeksejä ja... :)

Nirppanokka kirjoitti...

Kiitos kun muistutit että mokkapalojakin voisi joskus tehdä. Ne on ihan huippuja! Mutta totuuden nimissä on sanottava että en luultavasti ikinä ole itse niitä tehnyt... Ehkäpä tuolla ohjeellasi niitä uskaltaisin kokeilla :)

POMPOM kirjoitti...

*pyyhkii suupieliään, miettii montako munaa jääkaapista löytyy kun töistä kotiin pääsee, muut tarpeet kyllä löytyy...* :)

Anonyymi kirjoitti...

Mikä lämpötila paistaessaaa??