maanantai 16. elokuuta 2010

Korkea aika


No ei meillä vielä pikkujouluja juhlita. Mistä lie tonttu-ukko kuviin hypännytkään? Huvimajassa herkuteltiin letuilla,  ihan lajissaan ensimmäisillä meidän mökillä. "Hikistä puuhaa", sanoi letunpaistaja ja jatkoi tyytyväisenä urakkaansa.

8 kommenttia:

Ilse kirjoitti...

Heti kyllä ajattelin, että joko on glögikausi korkattu...! :)

Ihanat letut ja kuvat!! Sinulla onkin vastaus aiemmin blogissa ihmettelemääni asiaan, että tuleeko taikinaan sokeria vai ei. Laitoitko?

Susa kirjoitti...

Hih, minäkin jo melkein itse aloin joulufiilistelemään, kun tontun näin kuvassa ;) Mutta ei nyt sentään vielä, vaikka usein aikainen itse sen suhteen olenkin. "Vielä on kesää jäljellä.."

Joana kirjoitti...

Ilse, ei aivan vielä (ei ainakaan julkisesti ;)) Ehkäpä sitten syyslomalla viime vuoden tapaan. Niin, minä en laittanut sokeria ja ohjeen nappasin maitojauhepaketin kyljestä. Ne rapsakat letut vaatisivat oikean muurikkapannun ja kivennäisvettä taikinaan. Ehkäpä joskus sitten sellaisiakin herkkuja, nyt pärjäsimme miehen nuotiolettupannulla. Kiehtova kapistus sekin!

Susa, anteeksi väärä hälytys. ;) Nautitaan kesästä ja isketään silmää, kun törmäillään kirjastossa.

Karita kirjoitti...

Mekin nautimme letuista viikonloppuna. Sokerin kera. Paikalla oli vaan niin paljon ihmisiä (18 henkilöä), että kukin sai vain yhden letun syödäkseen. Olisi pitänyt olla isompi taikina, vähintään kaksi litraa.

sariw kirjoitti...

Hauska tuo tonttu, näin elokuussa hih ; )
Arvaa, nyt alkoi tehdä mieli lettuja ihan hirveästi... en ole syönyt yhtään muurinpohjalettua tänä kesänä, siis vielä : )

Riitta kirjoitti...

Ihan tuli vesi kielelle tuosta lettukuvasta,NAM ! Tänä kesänä ei ole tarennut kuumuudelta paljon lettuja paistamaan, vaikka normaalisti ne on kuuluneet runsain mitoin meidän kesään! Mutta nythän illat viilenee...

lumiomena kirjoitti...

Jospa tuo tonttu ei olekaan joulutonttu, vaan hyvää maatiaiskantaa oleva sauna/mökki/kotitonttu, joka sattuu pitämään punaisesta?

Letuilla herkuttelu kuuluu kesään! Arvaa vain, mitä alkoi nyt tehdä mieli. Taidanpa illalla ottaa kananmumia, maitoa ja jauhoja esille sekä panna paistinpannun töihin.

Joana kirjoitti...

Todellakin, kesä on ollut sen verran kuuma, että vapaaehtoisia letunpaistajia on ollut vähän hankala löytää. Onneksi letuilla voi herkutella myös hämärtyvinä syysiltoina.

Lumiomena, todellakin. Luulen, että kyseessä on lähistöllä olevalta vanhalta riiheltä meille matkannut riihitonttu. Ainakin lämpötila huvimajassa on riihitontulle oikein suotuisa...