lauantai 21. elokuuta 2010

Vitamiineja toipilaalle


Niinhän siinä kävi, että meillä sairastuttiin. Luulen, että enteroa lievässä muodossa. Maha- ja pääkipua, nuhaa, pientä kuumetta ja vesikelloihottomaakin, mutta vain hetkellisesti. Omakin vointi alkaa olla sellainen, että kaikki konstit pitää ottaa käyttöön. Maanantaista kun selviää, olisi hetkinen aikaa taas sairastaakin... Hassua tämä tunnollisen elämä!

Nyt siis vain kuumaa juomaa ja paljon vitamiineja. Kunnon yöunista on kai turha edes haaveilla.

Vitamiinit ajattelimme napostella seuraavassa muodossa:

Kermavaahtoa, mascarponea, mustaherukoita, punaherukoita, mustikoita, vadelmia ja karviaisia sopivassa suhteessa ja päälle vielä ripaus sokeriakin. Silmänruokakin tekee kummia, joten maljakkoon vielä syysleimuja - ja korvan taakse myös. Eiköhän näillä eväillä yksi virus nitistetä!

***
Pieni neiti kiljahteli: "Anna mulle sitä räkälääkettä!"
Panadol-pullosta räkänokka totesi: "Terveellistä. Siitä saa voimaa. Anna lisää!"

Nyt lähdemme sohvalle potemaan. Piirretyt pyörimään lapsille ja itse avaan uuden Itkosen...

8 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Näyttää ihanalta lääkkeeltä mihin tahansa sairauteen. Kauneus on puoli ruokaa. :) Täällä myös lievästi flunssan kourissa koko perhe. Tai mies on reissussa, mutta sairastaa siellä. Ehdittiinhän tuota päiväkodilla yksi viikko käydä tutustumassa, ennen kuin lapset tuli kipeäksi...

Joana kirjoitti...

Hei Miia, samat kuviot meilläkin. Viikko päiväkodissa ja toinen viikko sairaana. Saa nähdä, millainen talvesta tulee, tyttö kun ei aikaisemmin ole juuri sairastellut. No, pidetään peukkuja ja voidaan ensi viikolla jo paremmin! Iloa viikonloppuusi! Kivoja ne sinun kärpässienet...

Marielisa kirjoitti...

Lääkitys ainaskin näyttäisi olevan parhaasta päästä :) Kumma jos ei noilla pöpöt taltu!

Paranemisia teille!

Susa kirjoitti...

Ihanan näköistä "paranteluherkkua" ;) Maistoin muuten viime vuonna ekan kerran mascarponea ja ihastuin! Nyt käytänkin melkein aina sitä kakkutäytteissä jne.

Meillä on kuopus-pieni ollut nuhassa viikon. Sai sen heti ekalla kerhoreissullamme:/

Paranemisia sinne!

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Teillä pikkuneiti on selvästi ymmärtänyt sen, mikä tekee hyvää ja parantaa. Vaan kylläpä siellä on ylipäätäänkin hyvät lääkkeet, makuhermojen ohella sieluakin hivelee!

Pikaista paranemista - toivottavasti et itse sairastu.

Ja Itkonen!!! Minä en ole vielä kirjaa ostanut. Koetan suoriutua kasasta kirjastolainoja ennen kuin uskallan kirjakauppaan :)

Kirsikka kirjoitti...

Tuollaista lääkettä voisi nautiskella vähän useamminkin ;) Taitaa olla tosiaan flunssaa liikkeellä vähän siellä sun täällä. Saas nähdä kuinka meille käy kun kerhot pyörähtävät käyntiin maanantaina. Toivottelen sinne suloista viikonlopun jatkoa ja paranemisia!

Titta kirjoitti...

Pikaisia paranemisia teidän porukalle!

Meillä myös sairastellaan, mutta vain kuume on riittävä syy olla pois uudelta trampoliinilta! :) Tapojeni vastaisesti minäkin otin heti nuhan alettua kaikki mahdolliset lääkkeet käyttöön - lääkärin määräyksestä. Vielä ei ole mielestä unohtunut alkuvuoden sairastelukierteet, nyt meillä lääkitään heti eikä kohta.

Hanneles bokparadis kirjoitti...

parasta tuo