tiistai 17. elokuuta 2010

Selvät merkit


Pihassa tuoksui omena. Maljakossa auringonkukka. Iltapalalla karviaisia. Kauppalistalla mantelimassaa, sillä huomenna meillä  leivotaan. Olen pitkin vuotta palannut uudestaan ja uudestaan  kakkukirjan kohtaan, jossa luvataan: "Kun pöydällä komeilee omenakakku, on syksy saapunut." Meillä on huomenna omenakakkua ja pöydässä kiertää vaniljakastikekannu - vihdoinkin.

7 kommenttia:

lumiomena kirjoitti...

Omenakakku tai -piirakka kieltämättä kielii syystunnelmista. Kun tulin tänään töistä, aistin omenien tuoksun naapurimme omenapuista jo kaukaa. Siitä tuli lämmin olo.

Ihania kuvia. Miten sait ne asettumaan noin kauniisti nelikentäksi? Minulla Blogger tahtoo heitellä kuvia vähän sinne tänne, mikä jaksaa olla turhauttavaa.

Miia kirjoitti...

Samoissa tunnelmissa, omenantuoksua, karviaisia. Suussa jo aavistus omenakaurapaistoksen makua ja nenässä tuoksua, vaikkei vielä ole tehtykään. Syksyisiä juttuja. Vuodenajan vaihtuminen virkistää.

Joana kirjoitti...

Lumiomena, eikö olekin ihana tuo omenoiden tuoksu! En muista, että aikaisemmin olisivat koskaan tuoksuneet noin voimakkaasti ja lämpöisesti, kuten totesit.

Nyt kyllä kiinnostaa, millaisessa nelikentässä kuvani sinulla näkyvät, kun itse laitoin ne samaan putkeen vaan. Menen sieltä, missä aita matalin. ;)

Miia, todellakin, nythän on myös omenakaurapaistoksen aika, ihanaa! Kiitos, että muistutit!

Ja viesti vielä naapuriin, kadotin kommenttisi bittiavaruuteen, mutta voisimme hyvin kahvitella meidän takapihalla lähiaikoina. Oletko jo jäänyt kotiin?

Ilse kirjoitti...

Nelikenttä on minullakin näkyvissä, ja kaunis on kuin mikäkin. :)

Kaipa minunkin pitää jo uskoa, että syksy on tullut. Vaikka en haluaisi.

Mikähän resepti sinulla on, kun mantelimassaa ostat? Heti kiinnostun. :)

Kirsikka kirjoitti...

Omenapiirakka maistuisi täälläkin! Ihania elokuun tunnelmakuvia.

Marielisa kirjoitti...

Ainekset omenapiirakkaan täälläkin valmiina, kun vain saisin tehtyä sen...no, huomenna viimeistään!
Ja ehdottomasti sitä vaniljakstiketta kyytipojaksi!! :)

Joana kirjoitti...

Ilse, en ymmärrä tätä bloggeria enää laisinkaan. Tänään ei tahdo toimia enää ohjelma laisinkaan... Ja se resepti on SIITÄ kirjasta, sinä tiedät!

Kirsikka ja Marielisa, minä lähden herkuttelemaan nyt. Palaillaan! :)