maanantai 3. elokuuta 2009

Cent ans de Marie


Kesän satoa: vaikuttava lukukokemus ja saunatuvan peitto. Marien viimeiset sivut luin käpertyneenä tähän kesäkäsityöhöni, josta tuli oikeasti ihana. Samassa ajassa itse saunakin saatiin lähes valmiiksi... Elämä on kovin suhteellista!

Arne Nevanlinnan kirjaa luin nautiskellen oikeastaan koko kesän. Ihan pienten hetkien lukemistoon teos ei kuulunut, sillä kirjan tajunnanvirta vaati hiljaisen talon ja paljon omaa aikaa. Harvinaista herkkua meidän perheessä!

Jotenkin kummallisesti olen tykästynyt tarinoihin, joiden miljöönä on 1900-luvun alkupuolen Suomi ja päähenkilönä vahva nainen. Mariessa tuon aikakauden elämää tarkasteltiin taas uudesta kiehtovasta näkökulmasta. Oi, oi, mikä hieno kirja! "Maagista", sanoisi 10-vuotias poikani. (Hänen mahtavin lukukokemuksensa muuten tänä kesänä oli Chris Bradfordin Nuori Samurai. Soturin tie.)

Kiitos vinkistä M!

Nyt luettavana Juha Itkosen Kohti, joka ei tunnu Marien jälkeen miltään, vaikka Finlandia-ehdokkaanahan tämäkin teos kiikkui ja kovin väkeväksi takakansiteksti romaania hehkuttaa...

8 kommenttia:

Titta kirjoitti...

Vahvoista naisista on aina hienoa lukea!
Laitanpa tuon kirjan korvan taakse...

Vekarus kirjoitti...

Kai saamme joskus ihailla peittoa tarkemminkin?

Minäkin toivon, että taas joskus tulee aika jolloin lukea kirjoja oikeasti...

Joana kirjoitti...

Titta, saat kirjan lainaan, jos haluat.

Vekarus, haaveilen, että jonakin päivänä voin esitellä saunatuvan sohvineen ja peittoineen, toivottavasti vielä kuluvan vuoden aikana..

Miia kirjoitti...

Ihana kuva. Voi että on ikävä niitä rauhallisia hetkiä, kun oikein uppoutuu johonkin kirjaan. Mutta ei tässä varmaan mene enää kuin pari vuotta ja sitten... Nyt tuntuu kaikki aika menevät ihan perusasioihin ja täällä netissä roikkumiseenkin tietty... :)

Piia kirjoitti...

Kivoja juttuja sinulla täällä!

Merruli kirjoitti...

Marie on lukematta. Kohti-romaania pyörittelin juuri kirjastossa käsissäni, mutta vielä jäi lainaamatta. Ehkä siis ensin tuo Marie.

Peitto näyttää ihanalta!

Anonyymi kirjoitti...

Voi että nauratti tuo Nuori samurai, soturin tie...! Pianhan onkin sitten jo Musashin aika! (Suositukset vaan tuosta vierestä sohvalta...!)

Ihana kuva, ihana kirja. Mukava kuulla, että tykkäsit!

M

Joana kirjoitti...

Musashia kokeiltiin jo, mutta poika päätti jättää kirjan tulevaisuuden lukulistalle... Arvaat varmaan, kuka kirjaa suositteli! :)