maanantai 18. toukokuuta 2009

Laiskamato

Viikonloppuna voimat olivat kateissa vähän yhdeltä ja toiselta. Meitä vaivaa laiskamato. Ilma oli mitä ihanin, mutta ilmeisesti mökkiprojekti väsyttää niin henkisesti kuin fyysisesti, ettemme edes käyneet vilkaisemassa kevään etenemistä tontillamme. Tällä viikolla tehdäänkin jo rakennuksille perustuksia ja huussikin saapuu viimeistään keskiviikkona.

Mies ja iso poika avasivat golf-kauden, minä käänsin kasvimaan, kylvin siemenet ja leikkasin tilkkupeiton tilkut valmiiksi. Taimikaupassakin poikkesin. Perusvire oli kuitenkin varsin veltto. Jumpastakin lintsasin!

Onneksi luonto on voimissaan. Kevätesikko kukkii valtoimenaan, tulppaanit osoittautuivat aniliineiksi ja hennon vaaleanpunaisiksi...

Välillä on hyvä hengähtää ja miettiä syntyjä syviä!

***

Laiskamatojen lisäksi meidän pihasta löytyi eilen paperitoukka, ainakin 4-vuotiaamme sitä kovasti etsi. Tämä yksilö oli ilmeisesti perhosen toukan ja lukutoukan risteytys, näin minä ainakin asian päättelin.

6 kommenttia:

Ilona kirjoitti...

Sama laiskamato on tainnut iskeä minuunkin... Liekö kevätväsymystä, allergiaa... Kiva kuitenkin huomata, etten ole ainoa:)

Kauniita kuvia olet kuitenkin ehtinyt ottaa!

Joana kirjoitti...

Juu, valokuvia voisin ottaa vaikka kuinka ja kukkia on niin ihana kuvata!

-TIINA- kirjoitti...

Ei tuo nyt niin laiskalta kuulosta...täällä kans myllätty pihalla kun on kerran aurinko hemmotellut...

Titta kirjoitti...

Oih, nyt olet ihan liian ankara!
Meillä päin oltaisiin kyllä noista puuhailuista jo kovasti oltu tyytyväisiä, miten olemmekaan olleet toimeliaita!

Teija kirjoitti...

Onpa piristävä blogi sinulla! (vaikka nyt olikin kohdalle osunut laiskamato.. :) Valloittava tuo bannerin kuva!

Joana kirjoitti...

Kiitoksia piristävistä kommenteista! Kasvimaan kääntäminen vaikuttaa ehkä kovemmalta urakalta, mitä se oikeasti oli. Meidän kasvimaa on hyvin pieni. Saatanpa jonakin päivänä näyttää pari kuvaakin...