lauantai 23. tammikuuta 2010

Taikatalvi

"Meri nukkui jään alla, ja mullassa juurien välissä kuorsaavat pienet mönkiäiset uneksivat keväästä. Mutta siihen on vielä moinen matka, sillä talvi ei ollut pitemmällä kuin vähän yli uuden vuoden."
  
" - Täällä kasvoi omenia, huomautti Muumipeikko seurallisesti.       - Mutta nyt kasvaa lunta, sanoi Tuu-tikki kaukaisesti ja kulki eteenpäin."
"Kaikki oli ennallaan perheen kahdeksankulmaisessa uimahuoneessa. Kellastuneiden seinälautojen oksanreiät, ikkunoiden pienet punaiset ja vihreät ruudut, kapeat penkit ja uimaviittakaappi ja kuminen hemuli, jota ei koskaan saanut puhalletuksi oikein täyteen. Kaikki oli aivan kuten kesällä. Mutta sittenkin huone oli jollakin salaperäisellä tavalla muuttunut."

"Aurinko nousi päivä päivältä korkeammalle. Lopulta se oli päässyt niin korkealle, että muutama varovainen säde pirahti jo laaksoon asti. Se oli hyvin tärkeä päivä."
(Tove Jansson: Taikatalvi)

***

Ja toinen näkökulma:


Saunaan oli ilmestynyt harmaa laattalattia ja lauteet. Maalasimme harmaan rakennuksen sisämuurin yllättäen harmaaksi. Haaveissa myös sellainen peltinen vanna pienille, harmaa sellainen tietenkin. Saumat kaipaavat vielä harmaata silikonia ja muutamia listoituksia.  Pitääköhän kiukaaseen hankkia harmaat kivet?

Kesällä saunan edessä kasvaa vaaleanpunaisia pioneita ja saunassa ajatellaan vaaleanpunaisia ajatuksia!

5 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Oi, miten ihana sää teillä on ollut! Niin kaunista!

Arja kirjoitti...

Ihania maisema kuvia :-)) Mukavaa viikonloppua!

Henska kirjoitti...

Ihania talvisia kuvia! Mukavaa pakkaspäivää :)

<3 Henska

Anonyymi kirjoitti...

Yhtä kaunista siellä on talvellakin, ihanaa! Ensi kesänä sitten saunotaan! :)

Tuohon alempaan kommentoin vielä, että aivan mahtava, jos työasiat järjestyvät noin. Hienoa, että esimieheltä saa ymmärrystä ja mahdollisuuden vähän vähempään työntekoon!

Meillä pakkanen estää hienosti alkaneen ulkoiluharrastuksen, mutta kevättä kohti...!

Nähdäänköhän pikaisesti? :)

M

Joana kirjoitti...

Se on ihmeellistä, miten siinä vaiheessa kun talvi ja pakkaset alkavat jo vähän kyllästyttää, ilmestyy mukaan kuvioihin talviaurinko ja maisemat muuttuvat erilaisiksi.

M, ajatuksissa olemme jo siellä, lastenhoitokuvioita yritämme vielä järjestellä täällä! Näkymisiin siis!