tiistai 24. maaliskuuta 2009

Heleää kevättä

Pidän helmililjoista. Niitä kasvoi lapsuudessani mummolan talon seinustalla, eikä niihin saanut koskea. Ihmeellisiä kukkasia!

Ostin kevään ensimmäiset muscarit sunnuntaina ja tietenkin unohdin ne viime yön pakkasiin ulos. Ihmeen sitkeitä ovat, sillä kukat eivät edes säikähtäneet yli kymmenen asteen pakkassäätä.
Minä säikähdin ja nostin helmililjat aamulla keittön pöydälle turvaan.

Pöydällä on myös tilkkutäkkiprojektini, joka edistyy verkkaisesti. Onneksi sain ompelukoneen eilen huollosta kotiin. Greengate-haaveet vaihtuivat Tilda-kankaisiin saatavuusongelmien takia. Kauniita ovat nämäkin! Askarteluliikkeessä kevään uusia kuoseja oli valmiiksi pussitettu 30 cm paloihin, joten ostaminen oli turhankin helppoa.

Keittiön pöydän ääressä olen tänään ihastellut myös Toivekoti ja puutarha -lehdessä (3/2009) esiteltyä kaunista kotia. Haluaisin kovasti nähdä kuvan siitä 37-vuotiaasta konesuunnittelijamiehestä, joka tässä talossa asustaa naiskatraansa kanssa. Meillä on (laskennallinen) ukkovalta, joten tällaisessa unelmassa minä en koskaan asu. Kuvat leikkaan kuitenkin talteen!
Ilmastointiventtiilikin on vaaleanpunainen!

7 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Minäkin tykkään kovasti helmililjoista:) Ihania, ja tosiaan sitkeitä!

Nuo kuvat ovat ihania tuossa lehdessä... Ne on Inkabella-blogin Sarin kodista:) Käy kylässä jos et ole käynyt;)

Hanna kirjoitti...

Ihania kuvia tuossa lehdessä!

Minäkin tykkään helmililjoista, ne ovat niin suloisia.

Minä pelastin narsissit eilen illalla pihalta kun mittari näytti -10 ja näyttivät vähän kärsiviltä.

Titta kirjoitti...

Isännälle vaaleansininen tuoli.
Ja vaaleansininen kukkamaljakko - heillä siis isäntä tulee ainakin kerran viikossa kukkapuskan kanssa töistä kotiin, jotta saa maljakkoonsa täytettä. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Jotenkin ei vielä helmililja-aika täällä... Aamulla -24. Valon puolesta kyllä!

Monesti olen katsellut joitain täystildakoteja ja ihmetellyt, kuka mies suostuu asumaan niiden hiirten yms. keskellä :) - siihen nähden ei tuo ole pahakaan!

Taidan palata asikkaiden luo...

M

Joana kirjoitti...

Minä asuisin mielelläni tuossa kodissa, mutta meillä asustava mieshenkilö joutuisi kyllä vähän sulattelemaan.

Aikoinaan haaveilin vaaleanpunaisesta kodinhoitohuoneesta mutta sain vain sitä väriä vaatehuoneeseen. Tosin onhan se vaaleansininenkin ihan soma väri kodinhoitohuoneessa!

Tuo iso pupu saisi kyllä muuttaa meille heti!

Heidi kirjoitti...

juu ei meilläkään mies suostuisi pinkissä kodissa asustamaan...vaikka meillä "akkavalta" onkin :D
Sen sijaan leikkimökkiä olemme saaneet tildamaisen pinkiksi sisustaa...ihanaa kun tulee taas kesä!Pääsee tyttöjen kanssa mökkiä laittamaan :)

Joana kirjoitti...

Meillä leikkimökkikin on sisustettu sinivalkoiseksi...Mökki kun laitettiin pienelle pojalle. Enkäpä tässä tulevaisuudessa pinkki valtaa edes leikkimökin. Tällä hetkellä leikkimökki on polkupyörävarasto, mutta ehkä jo vappuna saamme sen leikkikuntoon. Näytän sitten kuvia!