lauantai 21. maaliskuuta 2009

Ja kirsikkapuu kukkii!

Eilen täällä nietosten keskellä haikailin kukkivia hedelmäpuita. Elämä on ihmeellistä; mies tuli illalla kotiin ja toi tullessaan haikailemani. Sain ihanan uuden puutarhakirjan, jonka kannen täyttävät kirsikkapuun kukat.

Kirja on tämän kevän uutuus, Taina Koivusen Puutarhan neljä kaunista vuodenaikaa (Gummerus). Kansi on kaunis, mutta kirja on ennen kaikkea täynnä hyvin perusteltua tietoa puutarhanhoidosta ja ilmastosta.

Eiliseen kevätpäiväntasaukseen liittyen kirjasta löytyi lohdullista tietoa meille Pohjantähden alla asuville. Tähtitieteellisten vuodenaikojen mukaan vuodenajoista kesä on meilläkin pisin ja kestää 94 vuorokautta. Talven pituudeksi kirja määritteli 90 päivää. Tästä päivästä kesään on enää 92 yötä! Pitäisikö tehdä aamukampa? Kevätkin on kyllä tosi ihanaa aikaa, nautitaan siis tästä päivästä!
Olohuoneeseen varastoitu pikkusänky on oiva lukupaikka!

Ps. Vesi tippuu räystäistä ja eilisen lumikinokset ovat kummasti vajonneet. Aurinkokin on paistanut ihanasti jo aamuvarhaisesta lähtien.

7 kommenttia:

-TIINA- kirjoitti...

Ihanan näköinen kansi kirjassa! Täällä meidän korkeuksilla ei valitettavasti kirsikkapuut viihdy :(

Joana kirjoitti...

Minullakin on vain omenapuita ja luumupuu. Ihania puita nekin!

Jotkut kirsikat viihtyvät aika pohjoisessakin (ainakin vyöhykkeellä V), toivoa ei siis kannata koskaan heittää. :)

Titta kirjoitti...

Aaahh... :)

Anonyymi kirjoitti...

Tänään olivat kuulema kirsikkapuut kukkineet Tokiossa. Sehän on siellä erittäin merkittävä tapahtuma. Siksipä erittäin ajankohtainen postaus.

Anonyymi kirjoitti...

Voi vitsit sitä sun miestä...! Meillä hemmottelu on ruokaa, aina. :)

M

Sari kirjoitti...

Ihana puutarhakirja, kirsikkapuut kukkivat täälläkin seudulla ja ovat kyllä uskomattoman kaunis näky aina keväisin!

Siis kevättä on jo sielläkin kovasti ilmassa. Ihanaa, kohta on jo kesä ja aika tulle koti-Suomeen kesän viettoon!

Miia kirjoitti...

Kirsikkapuu olisi niin ihana omassa pihassa. Onneksi naapurilla on! Mahtavaa, kun ulkona voi jo aistia lähestyvän kesän. Siis tietty ensin pitää nauttia tästä keväästäkin, mutta talvi on kyllä jo minun mielestä ohitettu. Vaikka lunta riittääkin vielä...