maanantai 2. marraskuuta 2009

Marraskuu

"Syksyn verkkainen vaihtuminen talveen ei ole ensinkään hullumpaa aikaa. Se on turvaamisen ja huolehtimisen aikaa, se on aikaa jolloin itse kukin kerää talven varalle niin suuria varastoja kuin suinkin. Tuntuu hyvältä kerätä omaisuutensa aivan likelle itseään, koota ajatuksensa ja kääriytyä lämpöönsä ja kaivautua kaikkein perimmäiseen koloon, turvallisuuden keskipisteeseen, missä voi puolustaa kaikkea mikä on tärkeätä ja arvokasta ja ikiomaa. Sitten saavat pakkaset ja pimeys ja myrskyt tulla minkä ehtivät. --- On niitä jotka jäävät ja toisia jotka lähtevät, niin on ollut aina. Kukin saa valita itse, mutta on valittava ajoissa, eikä koskaan saa antaa periksi."
(Tove Jansson: Muumilaakson marraskuu)


Meidän perheessä lapset jäivät mummolaan ja aikuiset lähtivät mökille huolehtimaan talvivarastoista - halkoja kasattiin koko viikonloppu! Nyt saavat pakkaset ja pimeys tulla!
Talvi tekikin kovasti tuloaan. Me jatkoimme "projektia" mutta myös nautiskelimme harvinaisen verkkaisesta aamutunnelmasta radiosta Beatlesia kuunnellen ja luontoa seuraillen. Juteltiin ja suunniteltiin matkaa Kuusamoon..

Lauantaina jäätä oli vain rannalla. Sunnuntaiaamuna koko järvi oli pysähtynyt.

Syksyn verkkainen vaihtuminen talveen ei todellakaan ole hullumpaa aikaa!

8 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Ihana lainaus ja ihania syksyisiä kuvia! Sää kyllä suosi viikonloppuna sekä siellä että täällä!

Linda kirjoitti...

Ihana tuo Tove Janssonin teksti! :) Ja niin totta!!!

Aurinkoista viikkoa ja mieltä!

Linda

Anna kirjoitti...

Kuulostaa oikein mukavalta viikonlopulta. Kiva tunne, kun tietää, että kaikki on kunnossa ja talvi saa tulla. Ja teillä se näköjään tuleekin ihan kohta! :)

Titta kirjoitti...

Hei, jos ei muualla, niin ainakin sun blogin kuvissa sataa lunta! Kiva! :)

Karita kirjoitti...

Onpa kauniita kuvia!!

Siellä 'pohjoisen' puolella ikkunat ovatkin olleet pimeinä useina viikonloppuina. Taidatte vielä muuttaa maalle lopullisesti ;-)

On varmasti ollut mukavaa viettää viikonloppua kahden, valmistaa mökkiä talviteloille ja nautti luonnosta. Niin sitä pitääkin.

Meillä yhteistä aikaa on viime aikoina ollut harvemmin. Antti on ollut viettämässä pyhäinpäivää Skotlannissa. Hän tulee tänään kotiin mutta minä olen jo ehtinyt tässä välin Frankfurtiin työmatkalle. Näin meillä, pysyy suhde tuoreena kun ei alvariinsa olla yhdessä ;-)

Satu kirjoitti...

Haaveilen, että joskus meidän lapset kelpais hoitoon jonnekin, ja saisimme miehen kanssa sunnuntaiaamun. :) Vaikutti juuri niin leppoisalta kuin olen kuvitellut.

Jonsku kirjoitti...

Voi miten kauniita kuvia taas!

Joana kirjoitti...

Onni syntyy pienistä asioista ja hetkistä. Hyvin harvoin olemme miehen kanssa aivan kahden. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun olimme mökillä yötä ilman lapsia, vaikka hoitoapua olisi kyllä aina saatavilla. Emme oikein ole hennoneet olla lapsista erossa, vaikka välillä se kieltämättä hyvää tekeekin. Ihanaa, kun saa itsekin esim. syödä joskus aivan rauhassa :).