torstai 12. helmikuuta 2009

Atshiiiii - appelsiineja!

Onnistuin jälleen ostamaan kaupasta vääriä appelsiineja. En tiedä, mistä johtuu, mutta aika monet appelsiinit saavat minut aivastelemaan ja nenäni vuotamaan. Nämä tiistain appelsiinit olivat kyllä pohjanoteeraus. Kuorin yhden ja söinkin puoliväliin ja silloin se alkoi: kauhea aivastelu ja nuha! Ja sitä on kestänäyt tähän aamuun asti. Olenko vainoharhainen?

Iltapäivällä olo alkoi helpottaa ja ajattelin napata appelsiineista pari kuvaa. Heti kun käsittelin hedelmiä, aivastelu alkoi uudestaan ja nyt olen taas ihan nokka tukossa... Uskomatonta! Saa nähdä, tartutanko koko perheeseen tämän appelsiiniflunssan.

Minä olen aina elänyt uskossa, että syömällä appelsiineja välttää flunssan, mutta asia taitaakin olla nimenomaan päinvastoin. Voiko tämä olla totta???

Yleensä aivastelut ja niiskuttelut kestävät vain hetkisen, mutta jos tiistain tapaan olen kaksi päivää kauheassa räkätaudissa muutaman appelsiinivalokuvan takia, on se kyllä aivan epäreilua!

Kuinkahan mones nuha tämä minulla onkaan jo tänä talvena? En pysy enää laskuissa mukana... Kyllästyttää kulkea nenä ruvella taas monta päivää.

Tällaisia torstaikuulumisia tänään!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No jo on hedelmät! Toivottavasti menee ohi!

Kiitos valtavan kauniista postista...! Viikko on ollut (juhlineenkin) aika väsyttävä, ilahdutit hurjasti!

M, sohvalta

Sari kirjoitti...

No ohhoh! Onpas kummallista, kun aiheuttavat aivastelua ja nuhanenää. Ihan hassuja appelsiineja!

Joana kirjoitti...

Juu, ilmeisesti se on jokin kuorissa oleva käsittelyaine, näin minulle on sanottu. Mitähän myrkkyä lie? Tällä kertaa appelsiinit laukaisivat kaiketi muutenkin tulossa olleen flunssan... Onneksi jo paranemaan päin. Kuinkas teillä voidaan?

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kuvia! Toivottavasti appelsiiniallergia on jo hellittänyt!

Anonyymi kirjoitti...

Heippa, taitaa johtua appelsiineissa olevista myrkyistä joista niihin kasvuvaiheessa suihkitaan tai pintakäsittelyaineista. Et ole ainoa joka saa edellämainittuja oireita. Monet ovat kokeilleet luomuappelsiineja ja oireet ovat hävinneet!

Joana kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Kaikista lajeista ei oireita tule ja esim. mehua pystyn juomaan, joten myrkkyteoria tuntuu loogiselta. Mitä kamalia myrkkyjä lienevätkään! Täytyypä suosia luomuja jatkossa...