torstai 23. joulukuuta 2010

Jouluoloa

Vaikka  elämä täällä Hiirulaisen majassa on välillä tuntunut kovin seesteiseltä, viime päivät ovat olleet täyttä tohinaa. On käyty joulukirkossa, tomutettu petivaatteita, hukattu koti- ja autonavaimet kauppareissulla isossa tavaratalossa, käyty ihanassa ravintolassa, huhkittu jumppasalilla, ripustettu mistelinoksa oven päälle, leivottu suklaakakku, paistettu (ja maistettukin) kinkkua... Nyt saa joulu tulla!

Tuo avainhässäkkä oli varsinainen joulupainajainen ja melkein teki mieli itkua vääntää siellä ihmisvilinässä. Onneksi avaimet löytyivät tavaratalon neuvonnasta. Ihmiset osaavat olla enkeleitä.

Laitan vielä oheen pienen katkelman Astrid Lindgrenin Melukylän jouluvalmisteluista ja samalla toivotan teille kaikille ihanaa jouluoloa ja onnellista joulunaikaa!

"Iltaa ennen jouluaattoa olin hyvin surullinen, sillä en uskonut, että äiti ja Miina ehtisivät saada kaiken valmiiksi jouluksi. Keittiössä näytti niin ikävältä ja sekavalta. Minä ihan itkeä pirautin mentyäni vuoteeseen.

Jouluaattoaamuna heräsin varhain ja juoksin yöpaitasillani keittiöön. Ja - voi, miten siellä oli hienoa! Uudet räsymatot olivat lattialla ja hellanrautatangon ympärille oli kiedottu punaista, vihreää ja valkoista silkkipaperiröyhelöä. Suurella pöydällä oli joulupöytäliina, ja kaikki kupariastiat oli puhdistettu kiiltäviksi. Minä olin niin iloinen, että minun piti ihan syleillä äitiä. Saku ja Naku ryntäsivät keittiöön kohta perästä ja Saku sanoi, että hänen vatsassaan oli niin joulutunnelma, kun hän näki räsymatot." 

Joulu on ihmeitä täynnä!


7 kommenttia:

Pieni Lintu kirjoitti...

Voi onneksi avaimet löytyi!!!

Esmeralda kirjoitti...

Kiitos kauniista katkelmasta.
Ihanaa joulua!

Kirsikka kirjoitti...

Onneksi avaimet löytyivät! Tuo pätkä Melukylä kirjasta oli ihana, meillä vasta yksi tuota sarjaa, mutta lisää on saatava. Ihanaa joulua täältä toivottelen :)

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Hyvää ja ihmeidentäyteistä joulua sinulle ja perheellesi, Hiiriemo!

Hannah kirjoitti...

Onnellista, Rauhaisaa Joulua♥

Hannelen jouluparatiisi kirjoitti...

Hankala avainten kans, rauhallsita joulua.

Sarppu kirjoitti...

Onneksi löytyi avaimet, ilman niitä on ihan hukassa itsekin...oikein rauhallista ja leppoisaa joulunaikaa ja kaikkea hyvää vuodelle 2011.