tiistai 28. joulukuuta 2010

Meillä on joulu


"Äiti, äiti, mun paketit pussailee! Niitten kulmat tanssii!" houraili pienin jouluyönä vuoteessaan. Lapselle nousi kova kuume. Joulupäivä oli kovin hiljainen. Illalla matkasimme sairaalan päivystykseen ja pian elämän äänet palasivatkin onneksi taloon.

Nyt miehen arki on  alkanut ja me muut jatkamme hissukseen nautiskellen joulun viettoa. Kukaan ei jostain syystä halua enää suklaata eikä kinkkua. Uunissa paistuu makaronilaatikko ja radiossa soi edelleen Taas joulu, joulu on meillä.  Vuokko Hovatan ääni on kuin enkelillä  ja talossa on leppoisan rauhallinen tunnelma.

Tuo viimeisen kuvan joulukettu liikuttaa kovasti mieltäni. Ihana joulukortti ja vielä itse valmistettu. Taidankin tilata ensi vuoden kortit kyseiseltä nuorelta taiteilijalta.

Ps. Olli Jalosen Poikakirja oli hieno.  Eilen aloitin Suomisen Ollin kera matkan Harjukaupungin salakäytäviin. Lupaavalta vaikuttaa tuo jälkimmäinenkin.

11 kommenttia:

Hannelen jouluparatiisi kirjoitti...

joulukortteja on kiva katella

Vekarus kirjoitti...

Ihana on kettu-kortti!

Mukavaa, että tauti on selätetty!

Nauttikaa välipäivistä!

Susa kirjoitti...

Aivan ihana kettukortti <3

Ihanaa myöskin, että olet löytänyt tiesi maagisiin salakäytäviin ;)

Hei missä se ale alkaa, josta blogissa mainitsit? Suomalaisessako? Näkeekö jostakin jo kirjalistauksen? Olen ihan ymmälläni, etten ole enää kesän jälkeen saanut Suomalaisen kantisposteja ja alelehtiä, vaikka aktiivisesti kantiskorttia käytän. Ja kun kyselin, kuulema pitäisi edelleen normaalisti tulla, mutta ei. outoa.

Joana kirjoitti...

Hannele, totta! Meillä joulukorttien lähettäminen jäi kovin vähäiseksi tänä vuonna, mutta paljon kortteja kyllä saimme, kiitos niistä kaikista!

Vekarus, kiitos, nautitaan! Mukava kuulla sinustakin!

Susa, sieltä Harjukaupungin kirjakaupasta kysäisin eli Suomalaisesta. Kirjaa ei kaupan hyllystä enää löytynyt, mutta aleen tulee erä ja hinta oli tuo 8 euroa. Aika vähän tuota kantispostia on meillekin tullut, vaikka Pikku Prinssi -korttia minäkin aina siellä vilautan.

Aarre kirjoitti...

Kerrotko, kuka taiteilija on tehnyt noin upean kortin.

Sini kirjoitti...

Voi tuo kortti on aivan ihana! Kenen tekemä? :) Mukavia välipäiviä!

Joana kirjoitti...

Kyllä, kortti on ihana! Sen on tehnyt Lahden muotoiluinstituutissa opiskeleva Jonna Markkula. Hän tekee myös hauskoja animaatioita yms. Taitava nuori nainen!

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi siellä ollaan jo parempia!
Ihana kettu-kortti tosiaankin.

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Kettukortti lumosi minutkin. Ihana, tunnelmaa täynnä!

Hui, miten säikähdin (elin mukana) kuopuksesi kovaa kuumetta. Onneksi pääsitte takaisin kotiin viettämään joulua ja saatte nyt nauttia välipäivien joulutunnelmista.

Harjukaupungin salakäytävät on niin ihana kirja, että olen hieman mustasukkainen siitä, että sinulla on iso osa mainiota lukukokemusta vielä edessäsi. :)

Joana kirjoitti...

Hei Ryppymekko, kiva kun taas piipahdit. Tänään vauhtia on piisannut jo ihan entiseen tapaan!

Lumiomena, kuumetta oli yli 40 astetta, ja lapsi, joka yleensä on hyvin vilkas ja eläväinen, oli vain hiljainen mytty sohvan nurkassa. Ikinä ei pieni ole ollut niin vaisu. No, nyt on kaikki taas hyvin!

Ja tuosta kirjasta vielä.. Oikeastaan tuo sinun mielipiteesi kiinnostaa minua erityisen paljon, sillä käsittääkseni et ole Harjukaupungissa itse asunut. Olen lukenut kirjaa sen verran, että tarina on lähtenyt jo hyvin käyntiin. Ovela kirja ja tyyli puhdasta Jääskeläistä. Yritän koko ajan miettiä, miten luonnehtisin Pasin kieltä ja tyyliä kirjoittaa..Ihanaa, että kirja on ihana! :) Saa nähdä, ennätänkö tämän vuoden puolella loppuun.

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Pakko hieman jatkaa Harjukaupungista salakäytävineen, sen verran innostava kirja (ja tuore lukukokemus, vain kahden viikon takaa). :) En ole koskaan asunut Jyväskylässä, mutta kaupunki on tuttu siellä asuvien ystävien sekä sinne suuntautuneiden seminaarimatkojen ansiosta. Lisäksi lapsuuteni kotipaikkakunta sijaitsee vain tunnin automatkan päässä. Siksi olikin hauska lukea kaupungin paikoista, jotka ovat tuttuja ja vieraita samalla kertaa. :)