maanantai 31. tammikuuta 2011

Talven jälkeen valo

 "Tuli tällainenkin päivä, näin lämmin, näin täynnä valoa."
                                                                (Piia Posti: Talven jälkeen valo)

 Luen mielelläni esikoisia, kirjallisuuden nuppuja. Piia Postin "Talven jälkeen valo" odotti hyllyssä pitkään. Syksyn synkkyyden ja pimeyden keskellä avioerotarina ei tuntunut kovin houkuttelevalta. Päätin tarttua kirjaan kevään ensimmäisen auringonsäteen pilkistäessä ikkunaverhojen takaa. Takakansitekstin mukaan tulossa olisi "vahvan kertojan suvereeni taidonnäyte", mitä sitten se ikinä tarkoittaakin. 

Pidin lukemastani, vaikka alkoholisoituneen Anna-äidin kasvukivut vähän kummastuttivatkin. Tosin tarinassa  Annan lisäksi kaikki muutkin henkilöt saivat olla vuorollaan hölmöjä ja sokeita. Maailma näyttää aina niin erilaiselta riippuen siitä, mistä näkökulmasta asioita tarkastellaan. Elämä ei ole aina helppoa, mutta onneksi kovin arkisissakin tilanteissa voi törmätä pelastusenkeleihin ja epätoivoiset tilanteet saavat koomisia piirteitä.

"On heinäkuu ja tuuli lämmin, Anna vetää käsiinsä multaiset hanskat. Hän muistaa kukkansa, niiden tuoksun ja maahan kaipaavat hennot juuret."

Mielestäni tämä nuppu puhkesi jo somasti kukkimaan ja ilman valoa se ei olisi mahdollista. Kirjasta jäi hyvä olo. Jään odottamaan uteliaana Postin seuraavaa teosta. Nyt kuitenkin luen ne kaikki blogitekstit, joita kirjasta on muissa blogeissa kirjoitettu ja joita en ole vielä suostunut aikaisemmin lukemaan. Mistähän niitä nyt löytyikään?? 

Ainakin täältä klik.

6 kommenttia:

Ilse kirjoitti...

Nuppu, hyvin sanottu. :)

Minulla on tästä. Joskus marraskuussa... tai lokakuussa. Otsikoitu jotenkin käsinkirjoitettuihin kirjeisiin ja sellaiseen liittyen. :)

Joana kirjoitti...

Hei Ilse! Muistelinkin, että olit lukenut, ja yritin etsiä, mutta en löytänyt. Kiitos hakuvinkistä! Saan kai linkittää muiden iloksi?

Hanna / Kirjainten virrassa kirjoitti...

Minulla on tulossa tänä keväänä. :D Hankin nimittäin kirjan ja se odottaa lukuvuoroaan. Ihana, että kirja oli mielestäsi hyvä.

Joana kirjoitti...

Hanna, oli hyvä! Katsotaan, mitä mieltä itse sitten olet. Mukavia lukutuulia!

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Tällä kirjalla on niin kaunis nimeke, että kirjaan tekisi mieli tarttua ihan yksinomaan sen perusteella. Sinun tekstiäsi luettuani Talven jälkeen valo houkuttelee entistä enemmän.

Joana kirjoitti...

Näitä uusia on aina niin kiva kokeilla. Nyt menossa on yksi Afrikkaan sijoittuva juttu ja sitten ajattelin jatkaa kirjallisella piirillä. Kyllä aivan jännittää!