torstai 11. maaliskuuta 2010

Rakkaudella silitetty

Silittäminen ei lukeudu rakkaimpiin kotitöihini ja siksi yritänkin aina keksiä itselleni erilaisia motivointikeinoja päästäkseni työhön ja touhuun. Meillä mies yleensä hoitelee omat paitansa, mutta joskus oikein kiltillä päällä saatan minäkin hänelle kauluspaidan silittää. Tämän on nyt salaisuus: tein tällaisen silityssydämen, jonka ripustan henkariin kera silitetyn paidan. Katsotaan, huomaako kukaan mitään. Vähän imeläähän tämä taitaa olla, mutta olkoon - taas kerran!


Valokuvaa varten ripustin sydämen malliksi ison pojan henkariin, paita kun riippui sopivasti tarjolla ja valmiina ensi viikon kekkereitä varten; kaupunginjohtaja kutsui nimittäin kaikki viidesluokkalaiset kaupungin 173-vuotisvastaanotolle ja sinne pitää kyllä kauluspaitaan tälläytyä ehdottomasti, aika hienoa!

* * *

Olen huomannut, että olen allerginen kahdelle asialle: appelsiineille ja silittämiselle. Kumpainenkin saa minut aina niiskutuksen valtaan ja kyse ei kaiketi ole mistään elämää suuremmista tunteista näitä asioita kohtaan. Siedätyshoito siis jatkukoon!

12 kommenttia:

Titta kirjoitti...

Sähän satsaat tuohon silittämiseen oikein tosissaan! Eikös täällä joskus ollut esittelyssä joku silitysvesi tai jokin...? :)

Teija kirjoitti...

Onpa kiva idea! Mä en myöskään tykkää silittämisestä :)

Linda kirjoitti...

Ihana idea :)

Ira kirjoitti...

Suloista! Ja tokihan paita pitää olla, kun noin isot kekkerit tiedossa...

Yritän vältellä silittämistä kaikin keinoin ja olenkin säästynyt suurelta vaivalta keksittyäni ottaa pyykit kuivausrummusta hiukan kosteina. Henkariin vaan kuivumaan ja that's it! Ennen silitin lähes kaikki. Järkkyä! Nyt vaan tietyt esim. paitapuserot.

Arja kirjoitti...

Ihana idea:-) Minäkin inhoan silittämistä, mutta vielä enemmän inhoon ikkunoiden pesua :-))

Saara kirjoitti...

Ihana sydän!! :) Ja hyvä idea!! Mukava on sit miehenkin ssada paita silitettynä, kun on sydänkin henkarissa!! :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi minkä ihana jutun keksit ;)

Terhi kirjoitti...

Söpöä, ihana sydän :) Mä vihaan silittämistä, mutta ryppyisissäkään en osaa olla saati katsella lapsia, joten PAKKO silittää kaikki - sentään alusvaatteet jätän silittämättä.. Mies onneksi silittää omat vaatteensa, hyvin koulutettu ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana sydän, kiva idea.
Miten olet painanut ytuon sydämeen?
Vierailen ensimmäistä kertaa blogissasi, taidan jäädä :)

Niinu

Joana kirjoitti...

Meilläkin on kuivausrumpu, mutta jotenkin en vaatteita ole koskaan hennonut sinne laittaa, joten olen silittänyt kaiken ja työ ei lopu ikinä. Nyt olen viikon verran rummuttanut melkein kaiken pyykin ja viikannut suoraan rummusta kaappiin ja voi miten helppoa! Kiitos tästä vinkistä! Hyvät neuvot ovat joskus aika yksinkertaisia!

Niinu, tekstin olen SILITTÄNYT sillä silitettävällä siirtopaperilla, millä voi tehdä myös esim. t-paitoihin painatuksia. Tosi helppoa!

Anonyymi kirjoitti...

Tuota vaihtoehtoa mietinkin, jotta siirtopaperilla, mutta sinun tekeleesi näyttää kuin painosta tulleelta :) Minun ei näytä tuolta. Eikö kuivausrummun kautta kiertävät vaatteet sitten kutistu? Mä kun pelkään niin sitä, niin sitten vaan on pakko silittää ja silittää, ja silittää ja silittää... Menee hiukan ehkä ohi aiheen, mutta trikoopuserot, farkut? Eikö ne kutistu teidän rummuissa?

Niinu

Joana kirjoitti...

Minäkin olen tähän asti käyttänyt kuivausrumpua lähinnä petivaatteiden ja pyyhkeiden kuivattamiseen, mutta nyt rohkaistuin ja olen laittanut lähes kaiken rumpuun, vielä en ole kutistumista huomannut, mutta katsotaan ajan kanssa. Itse pelkään myös kuminauhojen ja painatusten puolesta. Farkkuja en ole vielä pessyt. Toki kaikki "paremmat" vaatteet on parempi levitellä narulle edelleen. Sen olen tämän viikon aikana huomannut, että meillä on sisällä vähemmän pölyä, mikä tuntuu kyllä aika ihmeelliseltä asialta näin kevätauringon loistaessa. Voisiko tuo olla yksin kuivausrummun ansioita, en tiedä!