tiistai 9. maaliskuuta 2010

Maailman paras pannukakku

Meillä oli tänään herkkupäivä. Teimme pannukakkua. Huomaa muuten imperfekti edellisissä lauseissa, sillä minä olen maailman kehnoin pannukakunpaistaja. Yleensä (noin 20 vuoden kokemuksella) pannari jää sisältä taikinaksi ja tummuu uhkaavasti pinnasta. En tiedä, missä vika,  uuneja ja reseptejä olen ainakin tähän ikään mennessä ehtinyt kokeilla moninaisia versioita. Vika saattaa siis auttamattomasti olla myös tekijässä!

Perheen miehet ovat jo vuosien saatossa oppineet, että pannukakun tuoksusta ei kannata vielä iloita. Tänään saimme kuitenkin herkutella ihan kaikilla aisteilla.

 Taikinassakin on aika paljon sokeria, mutta hän päätti vielä varulta hieman lisätä.

Maitoallergisen valkoinen pannukakku kuorrutettiin vadelmahillolla ja sokerilla.

Pannarinpaistaja höysti kakkunsa lahjaksi saadulla herkulla ja kermavaahdolla - tietysti!

Sain haltuuni jokunen vuosi sitten maailman parhaan pannukakun reseptin (kiitos Sari) ja tämä on kyllä herkkua. Itse olen jättänyt taikinasta voin tyystin pois ja hyvää on siltikin. Tätä kelpaa popsia, vaikka olisi vähän raakaakin!

Maailman paras pannukakku

8 dl maitoa
2 munaa
4 dl jauhoja
1 1/2 dl sokeria
50-100 g voita
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Uunissa (175 - 200 astetta) 30-45 minuuttia.

14 kommenttia:

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Totta, uunipannukakku on parasta :)
Ihana kuva tuo.

Neljän lapsen äiti kirjoitti...

P.S.
Kauramaito namia, parasta jos ei tavallista maitoa (en tekisi kahta, vaan kaikille samaa).

Vekarus kirjoitti...

Tällä leipurilla sama ongelma :-)

Hannele kirjoitti...

P.P.S.
Laita pelli ihan alas uuniin.

Tarleena kirjoitti...

Mä teen ihan samalla ohjeella ja onnistuu joka kerta. Ja tästä tulee sellaista ihanan paksua pannaria. Ja olen ihan samoin jättänyt voin kokonaan pois, mutta voitelen pellin pikkuisen reilummalla kädellä. Tämä on tosi hyvää hillon ja vaniljajäätelön kanssa....

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Mulla on sama ongelma lettujen kanssa ja siksi teen mieluummin pannukakkua. Onnellisia kuvia ja nyt herahti vesi kielelle :)

The Spirit of Abundance kirjoitti...

Nami! näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä! Täällä Hollannissa ei mun tietääkseni tunneta uunipannukakkua lainkaan, ja vaikka olenkin leiponut suomalaisia herkkuja, mm korvapuusteja ym, olen täysin unohtanut uunipannarit, ja mähän rakastan niitä ;).

Kiitos vaan reseptin jakamisesta :)!!

Keväisiä terkkuja,
Nona

Kirsikka kirjoitti...

Nam!
Minä tykkään enemmän tehdä pannaria kuin lettuja, pääsee helpommalla. Mutta vohvelit sitten, ne vasta hyviä onkin ;)

malla kirjoitti...

JOO,tää on Paras!:)

Sari kirjoitti...

Nam! Minä taas paistan lettuja, en niinkään pannaria. Mutta tämän ohjeen kyllä nappaan talteen ja ehkä jo kokeilen, lähiaikoina.

Titta kirjoitti...

Kylläpä tulikin vesi kielelle!

Joana kirjoitti...

Ihana kuulla, etten ole ainoa pannukakkuongelmainen - elämä ei aina ole niin täydellistä! Täytyypä kokeilla tuota pelti alas -kikkaa, keskellähän minä tähän asti olen pannukakkua paistellut.

Meilläkin yleensä käytetään kauramaitoa ja kaikki syövät samaa ruokaa, mutta pannukakusta saan kauramaidolla vieläkin kummallisempaa, joten poikien iloksi tein kahta eri versioita. Kauramaito on yllättävän hyvää ja samoin kermat ja lisäksi tosi terveellisiä!

Makoisia pannarihetkiä teille kaikille!

LAPIZLAZ kirjoitti...

I lovely pannunkakku!!!!!!!!!!!!! I like cook it for my family!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
: D

Anonyymi kirjoitti...

Moi
Olen vuosia tehnyt pannarin täsmälleen samalla nimellä ja reseptillä ja aina onnistuu. Ja tosi on, että tää pannari maistuu myös hiukka raakanakin.
Reseptin sain äidiltäni.

Päivi