Perheen miehet ovat jo vuosien saatossa oppineet, että pannukakun tuoksusta ei kannata vielä iloita. Tänään saimme kuitenkin herkutella ihan kaikilla aisteilla.
Taikinassakin on aika paljon sokeria, mutta hän päätti vielä varulta hieman lisätä.
Maitoallergisen valkoinen pannukakku kuorrutettiin vadelmahillolla ja sokerilla.
Pannarinpaistaja höysti kakkunsa lahjaksi saadulla herkulla ja kermavaahdolla - tietysti!
Sain haltuuni jokunen vuosi sitten maailman parhaan pannukakun reseptin (kiitos Sari) ja tämä on kyllä herkkua. Itse olen jättänyt taikinasta voin tyystin pois ja hyvää on siltikin. Tätä kelpaa popsia, vaikka olisi vähän raakaakin!
Maailman paras pannukakku
8 dl maitoa
2 munaa
4 dl jauhoja
1 1/2 dl sokeria
50-100 g voita
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Uunissa (175 - 200 astetta) 30-45 minuuttia.
14 kommenttia:
Totta, uunipannukakku on parasta :)
Ihana kuva tuo.
P.S.
Kauramaito namia, parasta jos ei tavallista maitoa (en tekisi kahta, vaan kaikille samaa).
Tällä leipurilla sama ongelma :-)
P.P.S.
Laita pelli ihan alas uuniin.
Mä teen ihan samalla ohjeella ja onnistuu joka kerta. Ja tästä tulee sellaista ihanan paksua pannaria. Ja olen ihan samoin jättänyt voin kokonaan pois, mutta voitelen pellin pikkuisen reilummalla kädellä. Tämä on tosi hyvää hillon ja vaniljajäätelön kanssa....
Mulla on sama ongelma lettujen kanssa ja siksi teen mieluummin pannukakkua. Onnellisia kuvia ja nyt herahti vesi kielelle :)
Nami! näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä! Täällä Hollannissa ei mun tietääkseni tunneta uunipannukakkua lainkaan, ja vaikka olenkin leiponut suomalaisia herkkuja, mm korvapuusteja ym, olen täysin unohtanut uunipannarit, ja mähän rakastan niitä ;).
Kiitos vaan reseptin jakamisesta :)!!
Keväisiä terkkuja,
Nona
Nam!
Minä tykkään enemmän tehdä pannaria kuin lettuja, pääsee helpommalla. Mutta vohvelit sitten, ne vasta hyviä onkin ;)
JOO,tää on Paras!:)
Nam! Minä taas paistan lettuja, en niinkään pannaria. Mutta tämän ohjeen kyllä nappaan talteen ja ehkä jo kokeilen, lähiaikoina.
Kylläpä tulikin vesi kielelle!
Ihana kuulla, etten ole ainoa pannukakkuongelmainen - elämä ei aina ole niin täydellistä! Täytyypä kokeilla tuota pelti alas -kikkaa, keskellähän minä tähän asti olen pannukakkua paistellut.
Meilläkin yleensä käytetään kauramaitoa ja kaikki syövät samaa ruokaa, mutta pannukakusta saan kauramaidolla vieläkin kummallisempaa, joten poikien iloksi tein kahta eri versioita. Kauramaito on yllättävän hyvää ja samoin kermat ja lisäksi tosi terveellisiä!
Makoisia pannarihetkiä teille kaikille!
I lovely pannunkakku!!!!!!!!!!!!! I like cook it for my family!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
: D
Moi
Olen vuosia tehnyt pannarin täsmälleen samalla nimellä ja reseptillä ja aina onnistuu. Ja tosi on, että tää pannari maistuu myös hiukka raakanakin.
Reseptin sain äidiltäni.
Päivi
Lähetä kommentti